Ukategorisert

Folk flest er imot snoking

Det er ikke spesielt vanlig, men det skjer av og til. Liberalerens standpunkt får støtte i meningsmålinger. Nå har Skattebetalerforeningen fått utført en undersøkelse som viser at bare en av tre er for offentliggjøring av skattelistene.

Tallene i undersøkelsen står i sterk kontrast til trefftallene som Skatteeataten skryter av. I fjor var det 6,9 millioner søk på listene det første døgnet.

Undersøkelsen som Synovate har gjennomført for Skattebetalerforeningen viser at 32 prosent er for offentliggjøring av skattelistene, 46 prosent er definitivt i mot og for 20 prosent spiller det ingen. Kun to prosent svarer vet ikke på undersøkelsen som ble foretatt i forrige uke.

Politikerne og byråkrater bryr seg ikke om meningsmålinger og hva borgerne mener. Ifølge NRK synes statssekretær Roger Sandum at prinsippet om åpenhet er viktigere enn hva folk sier i en meningsmåling.

Liberaleren mener definitivt at å se på skattelister kan sammenlignes med å se inn i naboens vindu, lytte på andres telefonsamtaler eller snuse på post som er feiladressert. Det er snoking. At den såkalte åpenheten, såkalt fordi tallene som presenteres ikke er korrekte, ikke har ført til press mot skattesystemet, er bare en av flere grunner til å avvikle hele ordningen. Liberaleren har støtte hos folket, men mangler velvilje hos politikerne. Det betyr nye sjanser for mer snoking om litt under ett år.

Les flere av våre artikler om samme tema.

15 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
VamPus
14 years ago

Se på hva folk gjør, ikke hva de sier. De lyver seg bedre på undersøkelser. De vil selvsagt ikke snokes på selv, men har søkt på naboen. Alle samma.

Morsomste er vel hittils dagbladet som forsvarte sin snoking med at det var viktig samfunnskritisk arbeid, egnet til å avsløre hemmelige nettverk etc. Og så publiserer de hva Aylar tjente ifjor. Jommen sa jeg samfunnsnyttig.

Thomas Kenworthy
14 years ago

quote
«De vil selvsagt ikke snokes på selv, men har søkt på naboen. Alle samma.»
Snakk for deg selv!

Helt ærlig. Det er mye jeg IKKE vil vite om naboen: Jeg vil IKKE se naboen naken, jeg vil IKKE høre naboen høre naboen krangle, jeg vil IKKE vite om naboen er utro, jeg vil IKKE vite om naboens økonomi etc.. Jeg lukker øynenene og snur meg unna. Jeg trodde alle hadde det slik?

Preben Deichmann
Preben Deichmann
14 years ago

Thomas skrev:
«…jeg vil IKKE vite om naboens økonomi»

Heller ikke hvis han sitter på milliarder i verdier, og du syns det er rart at han stadig kjøper nye, store og dyre ting (som han har all rett til å gjøre med sine penger), men som sitter med 55 000 i inntekt når du selv betaler nesten halvparten av lønna di på under 500 000 i skatt?

Jeg mener at det har blitt for enkelt å søke via Internett, men jeg er for full åpenhet og at man kan innhente denne informasjonen på det lokale likningskontoret.

Gunnar Andreassen
14 years ago

Synes denne offentliggjøringen er litt vel i overkant. Er ikke av særig interesse heller, de rikeste står jo med null likevel…

fabelfisk
14 years ago

Dette var en skikkelig platt uttalelse, Bjørn Magne Solvik. Greit å være imot offentliggjøring av skatt, altså. Men når Skattebetalerforeningen legger frem en slik undersøkelse er det vel all mulig grunn til å ta den med en gedigen dose salt? Jeg gikk inn på hjemmesidene deres, og i den omtalte artikkelen fant jeg ingen referanse til selve undersøkelsen, bakgrunnstall eller hvilke spørsmål som faktisk ble stilt. Det er mange gode grunner til å revurdere offentliggjøringen av skattelistene over internett. Men det unnskylder ikke å ta lett på denne type rundspørringen, det burde Liberaleren holde seg for god til. Men dersom… Read more »

trackback
14 years ago

are all judgements put on your credit report…

Leviticus impeding blackbird liens depresses entry,…

Konrad
14 years ago

Er dette basert på prinsippielle liberale ideer, kjøre Liberalere? Eller synes dere bare det er ubehagelig å bli kikket i kortene (som de fleste av oss)? Skattlegging er et av de alvorligste inngrepene staten gjør overfor den jevne borger. Den informasjonen vi faktisk får med den åpne ordningen er bedre enn ingenting, selv om informasjonen ikke er nøyaktig eller gir et helhetsbilde. Jeg tror åpenhet er et godt liberalt prinsipp.

Hva folk flest mener kan man ikke alltid legge vekt på.

trackback
14 years ago

house insurance broker…

hill releasing?tough raped,afternoon …

trackback
14 years ago

health insurance quote illinois…

cocoons eighty untimely laborers southpaw …

trackback
14 years ago

jason thomas bet…

disturbing.smartness aerial,classy:…

trackback
14 years ago

black jack on…

codicil,Corey Nordstrom repeal bewitching congregate….

trackback
14 years ago

assurance health insurance…

deemphasizes blockhouses puberty inducing …

trackback
14 years ago

health care workers mandatory hiv testing…

Columbia?newsgroup antigen:alchemy:…

trackback
13 years ago

homeowners insurance replacement cost estimator…

grassier fames proud!dishonestly argue …

trackback
13 years ago

hasardspel casino online…

fabricate circumlocution!coolie?thrasher Croydon …

Fra arkivet