Ukategorisert

Folk flest er imot snoking

Det er ikke spesielt vanlig, men det skjer av og til. Liberalerens standpunkt får støtte i meningsmålinger. Nå har Skattebetalerforeningen fått utført en undersøkelse som viser at bare en av tre er for offentliggjøring av skattelistene.

Tallene i undersøkelsen står i sterk kontrast til trefftallene som Skatteeataten skryter av. I fjor var det 6,9 millioner søk på listene det første døgnet.

Undersøkelsen som Synovate har gjennomført for Skattebetalerforeningen viser at 32 prosent er for offentliggjøring av skattelistene, 46 prosent er definitivt i mot og for 20 prosent spiller det ingen. Kun to prosent svarer vet ikke på undersøkelsen som ble foretatt i forrige uke.

Politikerne og byråkrater bryr seg ikke om meningsmålinger og hva borgerne mener. Ifølge NRK synes statssekretær Roger Sandum at prinsippet om åpenhet er viktigere enn hva folk sier i en meningsmåling.

Liberaleren mener definitivt at å se på skattelister kan sammenlignes med å se inn i naboens vindu, lytte på andres telefonsamtaler eller snuse på post som er feiladressert. Det er snoking. At den såkalte åpenheten, såkalt fordi tallene som presenteres ikke er korrekte, ikke har ført til press mot skattesystemet, er bare en av flere grunner til å avvikle hele ordningen. Liberaleren har støtte hos folket, men mangler velvilje hos politikerne. Det betyr nye sjanser for mer snoking om litt under ett år.

Les flere av våre artikler om samme tema.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer