Ukategorisert

Setter Giske på plass

–En kirkeminister fra Ap bør stå for et prinsipielt standpunkt som er mer i pakt med partiets tradisjoner enn det Trond Giske gjør. I statskirkesaken fører han en politikk som er reaksjonær, sier Reiulf Steen til Fritanke.no.

–Alle de gamle kjempene i Arbeiderpartiet var utmeldt av statskirken og motstandere av statskirkeordningen. Dette gjelder både Martin Tranmæl, Einar Gerhardsen, Trygve Bratteli og Haakon Lie, slår Reiulf Steen fast i intervjuet i den uavhengige nettavisen for livssyn og livssynspolitikk, eid og finansiert av Human-Etisk Forbund.

Reiulf Steen mener de som forsvarer statskirkeordningen arbeider for et syn som strider med et humanistisk grunnsyn og menneskerettighetsserklæringens krav om religionsfrihet og likestilling mellom religioner og livssyn.

Det er fornøyelig å registrere at Steen tar et oppgjør med Trond Giske. Liberaleren har tidligere kalt Arbeiderpartiets nye syn på statskirken for Giskes bastard. For Liberaleren er hele spørsmålet ganske enkelt: Skal det være virkelig religionsfrihet i Norge, må statskirkeordningen fjernes. Det skal ikke være noe samrøre mellom stat og kirke.

Mest lest

Arrangementer