Ukategorisert

Kaggestad vil kriminalisere doping

Den kjente sportskommentatoren Johan Kaggestad, kjent fra spesielt TV2 sine sendinger fra Tour De France, kommer med nok en utblåsing. Denne gangen er det ikke bare en del syklister han vil kverke.

Til NRK sier Kaggestad at doping burde ligge under narkotikalovgivningen som ellers i Europa. Han likestiller doping og narkotika.

En kan få inntrykk av at sportskommentatoren mener forbudslinjen på narkotika er vellykket. Vi som har fulgt norsk narkotikapolitikk vet at det ikke er tilfellet.

Utgangspunktet for utspillet er at norske treningssentre kan kontrollere medlemmene fra våren 2008. Det skjer etter at Datatilsynet har åpnet for at Antidoping Norge kan gjennomføre dopingkontroller på treningssentrene. Det skal fortsatt være frivillige tester, men Liberaleren har tidligere advart mot dette. Første gang i Bent Johan Mosfjell sin artikkel Gi meg lillefingeren.

Liberaleren reagerer på Kaggestad sin uttalelse. Vi mener forbudet på narkotika har vært mislykket. I tillegg er det liberale grunnprinsippet at alle menneskene har rett til å bestemme over sitt eget liv, og dermed at man ikke har rett til å bestemme over andres liv. Vi mener bestemt at problemene knyttet til narkotika vil bli mindre med en legalisering, ettersom de fleste problem skyldes eller forsterkes av forbudet. Da blir det bakstreversk å gjøre den samme feilen, slik Johan Kaggestad tar til ordet for, på området doping.

Bruk av dopingmidler er i dag ikke ulovlig i Norge, men å tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra dopingmidler rammes av Straffeloven §162B. Liberaleren har tidligere skrevet at det finnes sterke krefter som vil utvide straffeloven, og som vil gjøre doping like ulovlig som narkotika er i dag. Nå kan vi også inkludere Johan Kaggestad i denne gruppen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer