Ukategorisert

Kaggestad vil kriminalisere doping

Den kjente sportskommentatoren Johan Kaggestad, kjent fra spesielt TV2 sine sendinger fra Tour De France, kommer med nok en utblåsing. Denne gangen er det ikke bare en del syklister han vil kverke.

Til NRK sier Kaggestad at doping burde ligge under narkotikalovgivningen som ellers i Europa. Han likestiller doping og narkotika.

En kan få inntrykk av at sportskommentatoren mener forbudslinjen på narkotika er vellykket. Vi som har fulgt norsk narkotikapolitikk vet at det ikke er tilfellet.

Utgangspunktet for utspillet er at norske treningssentre kan kontrollere medlemmene fra våren 2008. Det skjer etter at Datatilsynet har åpnet for at Antidoping Norge kan gjennomføre dopingkontroller på treningssentrene. Det skal fortsatt være frivillige tester, men Liberaleren har tidligere advart mot dette. Første gang i Bent Johan Mosfjell sin artikkel Gi meg lillefingeren.

Liberaleren reagerer på Kaggestad sin uttalelse. Vi mener forbudet på narkotika har vært mislykket. I tillegg er det liberale grunnprinsippet at alle menneskene har rett til å bestemme over sitt eget liv, og dermed at man ikke har rett til å bestemme over andres liv. Vi mener bestemt at problemene knyttet til narkotika vil bli mindre med en legalisering, ettersom de fleste problem skyldes eller forsterkes av forbudet. Da blir det bakstreversk å gjøre den samme feilen, slik Johan Kaggestad tar til ordet for, på området doping.

Bruk av dopingmidler er i dag ikke ulovlig i Norge, men å tilvirke, innføre, utføre, oppbevare, sende eller overdra dopingmidler rammes av Straffeloven §162B. Liberaleren har tidligere skrevet at det finnes sterke krefter som vil utvide straffeloven, og som vil gjøre doping like ulovlig som narkotika er i dag. Nå kan vi også inkludere Johan Kaggestad i denne gruppen.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Nei, nei, nei og atter nei !
Spar meg for de idiotiske politikerne ! Gi dem sparken alle mann ( & kvinner )
Dette er et godt eksempel på at de er håpløse !
Bedre hadde det vært om idrettsmiljøene hadde valgt sine egne regler og lover.
Hvorfor i huleste f*** skal politikere blande seg inn ?
Ikke minst om at Jens stoltenberg uttalte seg om midtøst krigen «Norge er ikke
i krig ?» fullstendig tåpelig !

Seide
14 years ago

Hm, kriminalisere doping? Håper virkelig ikke dette er bokstavelig ment for hele dopinglista. En femten-seksten kopper kaffe er jo doping, og da faller de fleste politikere i fengsel hvertfall.

Og om Kaggestad og datatilsynet får det som de vil, får antidoping Norge en politirolle, noe som absolutt ikke er heldig.

Yo
Yo
14 years ago

Koffein er ute av dopinglista….

Fra arkivet