Ukategorisert

Kleppa verre enn Haga

Magnhild Meltveit Kleppa er verre enn Åslaug Haga. Valgloven kan bli endret.

Liberaleren har tidligere skrevet om Hagas trusler om å endre valgloven. Senterpartilederen har truet med kjønnskvotering i kommunestyrevalg på grunn av det politikerne kaller lav kvinneandel. Dagens kommunalminister, Magnhild Meltveit Kleppa, går lengre enn det Haga har gjort. Under en sammenkomst sa Kleppa at hun er opptatt av dette, og mener kvotering er nødvendig for å øke kvinneandelen i kommunestyrene.

Uttalelsen til Kleppa kom på onsdag, da fungerende likestillings- og diskrimineringsombud, Ingeborg Grimsmo, leverte et brev til statsråden. Ifølge ldo.no lovte kommunalministeren å endre valgloven, uten at saken er diskutert i eget parti eller i regjeringen. Mer kvotering gir mindre demokrati, og det er nesten utrolig at Liberalerens redaksjon forsvarer lokaldemokratiet langt sterkere enn det sentrale senterpartipolitikere gjør.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer