Ukategorisert

Kleppa verre enn Haga

Magnhild Meltveit Kleppa er verre enn Åslaug Haga. Valgloven kan bli endret.

Liberaleren har tidligere skrevet om Hagas trusler om å endre valgloven. Senterpartilederen har truet med kjønnskvotering i kommunestyrevalg på grunn av det politikerne kaller lav kvinneandel. Dagens kommunalminister, Magnhild Meltveit Kleppa, går lengre enn det Haga har gjort. Under en sammenkomst sa Kleppa at hun er opptatt av dette, og mener kvotering er nødvendig for å øke kvinneandelen i kommunestyrene.

Uttalelsen til Kleppa kom på onsdag, da fungerende likestillings- og diskrimineringsombud, Ingeborg Grimsmo, leverte et brev til statsråden. Ifølge ldo.no lovte kommunalministeren å endre valgloven, uten at saken er diskutert i eget parti eller i regjeringen. Mer kvotering gir mindre demokrati, og det er nesten utrolig at Liberalerens redaksjon forsvarer lokaldemokratiet langt sterkere enn det sentrale senterpartipolitikere gjør.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
fabelfisk
13 years ago

Forkastelig! Rett og slett forkastelig. Også som kvinne, men først og fremst som borger, blir jeg bare så uendelig provosert over denne diskrimineringen som man kaller “likestilling”. Et fint navn på noe som undergraver den mest grunnleggende rettigheten vi har som innbyggere i dette landet: Vi velger selv hvem som skal representere oss i offentlige organer.

Roy
Roy
13 years ago

Høres antidemokratisk ut for meg.
Er det ikke dyktighet som skal telle når man velger hvem som skal styre, og ikke kjønn?

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Keynes versus keynesianerneKeynes versus keynesianerne
    John Maynard Keynes var en økonom for depresjoner. Hans politiske forslag på 1930-tallet var ment for ekstreme forhold, og ikke som en medisin for enhver økonomiske forkjølelse, slik hans etterfølgere later til å tro.
  • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
    Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
  • Med en klype saltMed en klype salt
    Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?