Ukategorisert

Kleppa verre enn Haga

Magnhild Meltveit Kleppa er verre enn Åslaug Haga. Valgloven kan bli endret.

Liberaleren har tidligere skrevet om Hagas trusler om å endre valgloven. Senterpartilederen har truet med kjønnskvotering i kommunestyrevalg på grunn av det politikerne kaller lav kvinneandel. Dagens kommunalminister, Magnhild Meltveit Kleppa, går lengre enn det Haga har gjort. Under en sammenkomst sa Kleppa at hun er opptatt av dette, og mener kvotering er nødvendig for å øke kvinneandelen i kommunestyrene.

Uttalelsen til Kleppa kom på onsdag, da fungerende likestillings- og diskrimineringsombud, Ingeborg Grimsmo, leverte et brev til statsråden. Ifølge ldo.no lovte kommunalministeren å endre valgloven, uten at saken er diskutert i eget parti eller i regjeringen. Mer kvotering gir mindre demokrati, og det er nesten utrolig at Liberalerens redaksjon forsvarer lokaldemokratiet langt sterkere enn det sentrale senterpartipolitikere gjør.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
fabelfisk
14 years ago

Forkastelig! Rett og slett forkastelig. Også som kvinne, men først og fremst som borger, blir jeg bare så uendelig provosert over denne diskrimineringen som man kaller «likestilling». Et fint navn på noe som undergraver den mest grunnleggende rettigheten vi har som innbyggere i dette landet: Vi velger selv hvem som skal representere oss i offentlige organer.

Roy
Roy
14 years ago

Høres antidemokratisk ut for meg.
Er det ikke dyktighet som skal telle når man velger hvem som skal styre, og ikke kjønn?

Fra arkivet