Ukategorisert

Spesialbutikkene vil overleve!

Bjørg Svenøe, innehaver av Sol Cigar Co AS, er sint, men Liberaleren kan i dag bringe nyheten om at spesialbutikkene vil overleve, også etter at Stortinget har vedtatt et forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer på alle utsalgsstedene.

Torsdag 31. januar fremmet Sylvia Brustad, helse- og omsorgsminister, nye forslag i kampen mot tobakk. Det ligger blant annet i kortene et forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer på utsalgsstedene. Liberaleren kommenterte saken, og vår konklusjon er at statsråden ønsker å tvinge folk til å slutte å røyke.

Sint
Liberaleren har i dag snakket med Bjørg Svenøe. Hun er innehaver av Sol Cigar Co AS, en spesialforretning for tobakksvarer.

–Tankene som Brustad presenterte er ille. Ideen om nye reguleringer er ikke ny, men dette må stride mot det juridiske. Tobakk er tross alt en lovlig vare, sier Svenøe til Liberaleren.

Bjørg Svenøe regner med at dette vil bli en sak i EU-systemet dersom tankene til Brustad går igjennom i Stortinget uten endringer.

–Jeg mener statsråden står for konkurransevridning. Hun støtter opp om monopolistene, sier Bjørg Svenøe.

Innehaveren av Sol Cigar Co AS mener dette er hets som mangler sidestykke. Hun innrømmet at hun er spent på det endelige stortingsvedtaket.

–På alkohol har politikerne gått motsatt vei. Det er flere vinmonopolutsalg, det er mer og mer selvbetjening og det blir gitt informasjon om alkohol, sier Bjørg Svenøe.
Ingen kommentar
I Helse- og omsorgsdepartementet er det vanskelig å få offisielle kommentarer fra byråkrater som vil stå åpent frem å argumentere for nye forbud. Begrunnelsen er at forslaget ikke er utformet. Det er likevel mulig å tolke at departementet ikke vil ha spesialbutikkene til livs.

Sylvia Brustad vil ikke forby tobakk. Hun vil bare gjøre det vanskeligere å kjøpe produktene, for de som ikke aktivt oppsøker tobakksvarer. Det betyr at spesialforretningene overlever, i alle fall i denne runden.

Les pressemeldingen fra statsråden om de nye reguleringene på tobakk.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Piris
Piris
14 years ago

Vil tvinge folk til røykestopp og nå spesialbutikkene vil overleve ?
Ja, de myndighetene er idiotiske etter min mening.
Forbyr det de ikke liker og tar ikke hensyn til folket hvor mange av disse kanskje ikke ser dette som et problem med synlig tobakksvarer etc …

Reidar
Reidar
14 years ago

Fikk nettop en ide til en slags stille protest. Huset vårt ligger rett over veien til en dagligvarebutikk. Hadde vært stilig å hatt en stor Marlboro-plakat og satt ved veien, på egen eiendom.

Roy
Roy
14 years ago

Jeg er ikke vanerøyker, men liker å kose meg med en sigar eller pipe i ny og ne. Det fine med disse er at de behøver ikke å inhaleres, så det sparer lungene dine. Man får nikotin i seg, men siden nikotinen tas opp gjennom munnen itedetfor lungene, virker det mye saktere, slik at moderat bruk gir ingen avhengighet. (Det er nemlig den hurtige virkningen av sigaretter i kombinasjon med den raskt avtagende virkningen med påfølgende følelse av tretthet som skaper avhengighet). Intelligent nikotinbruk:)

mvh
livsnytende, tilbakelent cigarrøyker:)

trackback
14 years ago

bingo kanesatake hall…

primitively:saxophone:assonance bookies shortly …

Fra arkivet