Ukategorisert

Spesialbutikkene vil overleve!

Bjørg Svenøe, innehaver av Sol Cigar Co AS, er sint, men Liberaleren kan i dag bringe nyheten om at spesialbutikkene vil overleve, også etter at Stortinget har vedtatt et forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer på alle utsalgsstedene.

Torsdag 31. januar fremmet Sylvia Brustad, helse- og omsorgsminister, nye forslag i kampen mot tobakk. Det ligger blant annet i kortene et forbud mot synlig oppstilling av tobakksvarer på utsalgsstedene. Liberaleren kommenterte saken, og vår konklusjon er at statsråden ønsker å tvinge folk til å slutte å røyke.

Sint
Liberaleren har i dag snakket med Bjørg Svenøe. Hun er innehaver av Sol Cigar Co AS, en spesialforretning for tobakksvarer.

–Tankene som Brustad presenterte er ille. Ideen om nye reguleringer er ikke ny, men dette må stride mot det juridiske. Tobakk er tross alt en lovlig vare, sier Svenøe til Liberaleren.

Bjørg Svenøe regner med at dette vil bli en sak i EU-systemet dersom tankene til Brustad går igjennom i Stortinget uten endringer.

–Jeg mener statsråden står for konkurransevridning. Hun støtter opp om monopolistene, sier Bjørg Svenøe.

Innehaveren av Sol Cigar Co AS mener dette er hets som mangler sidestykke. Hun innrømmet at hun er spent på det endelige stortingsvedtaket.

–På alkohol har politikerne gått motsatt vei. Det er flere vinmonopolutsalg, det er mer og mer selvbetjening og det blir gitt informasjon om alkohol, sier Bjørg Svenøe.
Ingen kommentar
I Helse- og omsorgsdepartementet er det vanskelig å få offisielle kommentarer fra byråkrater som vil stå åpent frem å argumentere for nye forbud. Begrunnelsen er at forslaget ikke er utformet. Det er likevel mulig å tolke at departementet ikke vil ha spesialbutikkene til livs.

Sylvia Brustad vil ikke forby tobakk. Hun vil bare gjøre det vanskeligere å kjøpe produktene, for de som ikke aktivt oppsøker tobakksvarer. Det betyr at spesialforretningene overlever, i alle fall i denne runden.

Les pressemeldingen fra statsråden om de nye reguleringene på tobakk.

Tags:

Mest lest

Arrangementer