Ukategorisert

FrP hyller skatteparadisene

FrPs skattepolitiske talsperson Gjermund Hagesæter hyllet i et inlegg i Aftenposten skatteparadisene. Dette får han pepper for. Fra Liberaleren vanker det derimot ros!

29.februar hadde Hagesæther et innlegg der han fokuserte på den konkurranse eksistensen av skatteparadiser representerer. Han mener bl.a at John Fredriksens utflytting til Kypros skaper press mot den særnorske formuesskatten.

Innlegget til Hagesæter var en reaksjon mot et annet innlegg i Aftenposten to uker tidligere, der Sigrid Klæboe Jakobsen og Hans Morten Haugen tok til orde for boikott av skatteparadiser.

I et intervju med E24 idag utdyper Hagesæter sitt synspunkt. Han påpeker at det er legitimt å stemme med føttene, dvs. å flytte sin virksomhet dit rammevilkårene er gunstigst. Istedenfor å forsøke å «stenge» skatteparadiser bør norske myndigheter gjøre Norge til et attraktivt sted å flytte sin virksomhet.

Hva med selvråderetten?
Hagesæter er såvidt innom momentet som Liberaleren tidligere har påpekt, når vi har kritisert regjeringens jakt på skatteparadisene; at Lichtenstein, Monaco, Kypros og andre land med lav skatt også har selvråderett. Dette er ikke et begrep som kun kan gjelde for Norge vis a vis EU.

Liberaleren oppfordrer FrP til å fortsette sitt forsvar av skatteparadisene. Selvråderett er et utmerket begrep, som venstresiden og EU-motstandere ikke skal ha enrett på å definere innholdet i

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
dlkp
dlkp
14 years ago

Et utmerket eksempel på et parti på høyresiden som er klare i sin EU-motstand, er UKIP (United Kingdom Independence Party). Dette er et sant konservativt parti som jeg har stor sans for. Les mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Ukip, og se videoer på http://www.youtube.com/user/ukipwebmaster. Liberalister som kjemper mot sosialisme og ensretting i EU, burde også støtte dette partiet.

dlkp
dlkp
14 years ago

Et utmerket eksempel på et parti på høyresiden som er klare i sin EU-motstand, er UKIP (United Kingdom Independence Party). Dette er et sant konservativt parti som jeg har stor sans for. Les mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Ukip, og se videoer på http://www.youtube.com/user/ukipwebmaster. Liberalister som kjemper mot sosialisme og ensretting i EU, burde også gi dette partiet sin støtte.

dlkp
dlkp
14 years ago

Et utmerket eksempel på et parti på høyresiden som er klare i sin motstand mot Den europeiske union, er UKIP (United Kingdom Independence Party). Dette er et sant konservativt parti som jeg har stor sans for. Les mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Ukip, og se videoer på http://www.youtube.com/user/ukipwebmaster. Liberalister som kjemper mot sosialisme og ensretting i EU, burde også gi dette partiet sin støtte.

Fra arkivet