Ukategorisert

Bryter stillheten på søndager

Bauhaus bryr seg ikke om at politikerne ønsker at søndagen skal være annerledes sammenlignet med resten av uken, og holder åpent hver søndag den neste måneden. Heldigvis!

Det var stor jubel i 2003, da Samarbeidsregjeringen sørget for at åpningstidsloven ble opphevet. Den unødvendige reguleringen av butikkenes åpningstid på hverdager ble fjernet. Det var kun en ulempe med vedtaket. Søndagene skulle fortsatt reguleres, fordi politikerne vil at søndagen skal være annerledes sammenlignet med resten av uken.

Nå bryter Bauhaus vedtaket, og holder åpent på søndagene fra klokken 12-18 i hele mai. Årsaken til at Bauhaus demonstrer er at dagens regulering har en rekke smutthull. Hagesentrene kan holde åpent på søndager, og de konkurrerer med Bauhaus. Hagesentrene selger stadig mer varer som lamper, driller, skruer, maling, pensler, møbler, griller, husker og leker. Bauhaus mener det er forskjellsbehandling og dermed ulike konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om de samme kundene.

For Liberaleren er det viktig at hver enkelt butikk får bestemme egen åpningstid. Vi jublet da åpningstidsloven ble opphevet, men beklaget at politikerne ønsket å holde søndagen hellig.

Nå jubler vi for aksjonen til Bauhaus, og vi ønsker at politikerne opphever reguleringen som fastsetter åpningstidene i butikkene. En liberalisering betyr mer frihet og likere konkurransevilkår.

Mer om saken i Drammens Tidende.

Tags:

Mest lest

Arrangementer