Ukategorisert

Bryter stillheten på søndager

Bauhaus bryr seg ikke om at politikerne ønsker at søndagen skal være annerledes sammenlignet med resten av uken, og holder åpent hver søndag den neste måneden. Heldigvis!

Det var stor jubel i 2003, da Samarbeidsregjeringen sørget for at åpningstidsloven ble opphevet. Den unødvendige reguleringen av butikkenes åpningstid på hverdager ble fjernet. Det var kun en ulempe med vedtaket. Søndagene skulle fortsatt reguleres, fordi politikerne vil at søndagen skal være annerledes sammenlignet med resten av uken.

Nå bryter Bauhaus vedtaket, og holder åpent på søndagene fra klokken 12-18 i hele mai. Årsaken til at Bauhaus demonstrer er at dagens regulering har en rekke smutthull. Hagesentrene kan holde åpent på søndager, og de konkurrerer med Bauhaus. Hagesentrene selger stadig mer varer som lamper, driller, skruer, maling, pensler, møbler, griller, husker og leker. Bauhaus mener det er forskjellsbehandling og dermed ulike konkurransevilkår mellom aktører som kjemper om de samme kundene.

For Liberaleren er det viktig at hver enkelt butikk får bestemme egen åpningstid. Vi jublet da åpningstidsloven ble opphevet, men beklaget at politikerne ønsket å holde søndagen hellig.

Nå jubler vi for aksjonen til Bauhaus, og vi ønsker at politikerne opphever reguleringen som fastsetter åpningstidene i butikkene. En liberalisering betyr mer frihet og likere konkurransevilkår.

Mer om saken i Drammens Tidende.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jul. E. Nissen
Jul. E. Nissen
14 years ago

Det er ingen grunn til at søndagen skal være noe annerledes enn andre avukens dager når det gjelder åpningstider. Når det gjelder støy m.v. har jeg forståelse for at der finnes visse regler om når veiarbeider startes om morgenen i helgene, men denne reguleringen virker – som de fleste andre reguleringer – som regulering for reguleringens skyld. Norge vil snart få et problem: For de kristne er søndagen hellig, for muslimene har fredag den amme virkningen, jødene torsdag, budhistene tirsdag. Enten får vi – i kulturrelativismens hellige navn la alle ukens dager være helige – eller så får vi oppheve… Read more »

Erik Sandal
Erik Sandal
14 years ago

Enig med Nissen, men vil presisere at jødenes helligdag er fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag. Lørdag er således jødenes fri/helligdag. Adventistene praktiserer også dette tillikes med en del trad. kristne som tar sin bibel på alvor. Søndag derimot er ikke nevnt med et ord i den samme bok. Det som forundret meg i mange år er det fenomenet at man ikke kunne få kjøpt rundstykker, en pose kaffe eller et stykke ost på en søndag – MEN man kunne gå på en kafé og kjøpe en kopp kaffe + et rundstykke med ost UTEN at noen reagerte. Men slik… Read more »

Fra arkivet