Ukategorisert

Hjelpelinja: Samlestatistikken for 2007

Liberaleren, spesielt med denne skribenten, har latterliggjort tallene fra Hjelpelinja i en del artikler. Skribenten får fortsatt ikke vondt i hjerterota av å lese samlestatikken for 2007 som ble presentert i mai 2008.

Årsaken til at det er vanskelig å ta «problemet» seriøst er antall henvendelser som Hjelpelinja mottar. I 2007 ble det gjennomført 1 117 samtaler fra eller om spillere. Det er et lavt tall, spesielt med tanke på oppmerksomheten som spill får fra politikere og byråkrater. Pengespill og lotteri har en egen peker på regjeringens nettsted, regjeringen.no. Regjeringen har kommet med mange forbudsforslag, blant annet Forslag om stans av betalingsformidling til ulovlige pengespill. Det er vanskelig for aktører å få konsesjon for spill i Norge, noe Ladbrokes merker. Virkemidlene som staten bruker mot spill står ikke i stil til antall brukere av Hjelpelinja.

Jeg oppfordrer leserne til å lese samlestatikken for 2007, og selv vurdere problemet med spill. Forhåpentligvis blir konklusjonen at trykket er for lavt til at dette kan kalles et samfunnsproblem.

Det spesielle med statistikken for 2007 er at Hjelpelinja tar for seg spill uten penger. En stor del av samtalene dreier seg spill som ikke er lotteri- eller pengespill. Det kan være alt fra sjakk til TV- og PC-spill. I statistikken nevnes spesielt rollespillet World of Warcraft. Skribenten har problem med å se at for mye TV-spill er et samfunnsproblem. Det kan absolutt være et problem for de få som spiller for mye, men et samfunnsproblem? Niks! Ansvarsløshet relatert til lystbetont atferd bør ikke og skal ikke være et statlig ansvar.

Les Liberalerens artikler om Hjelpelinja.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
A.
A.
14 years ago

Denne tøysete statistikken minner meg om «Soga om….» bøkene til Jon Leirfall som kom ut på 70-tallet der han mange steder gjorde narr av datidens «samfunnsforskning».

Fra arkivet

 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.