Ukategorisert

Storebror banker på din dør

Signaturen ”Kjetil” sendte inn en kommentar på Liberalerens artikkel Datatilsynet i krig med Justisdepartementet. Kommentaren er så god og aktuell at vi valgte å legge den ut som en artikkel.

Det foreslåtte datalagringsdirektivet representerer intet mindre enn privatlivets død i det moderne samfunn.

I en verden der grenser stadig strekkes og der teknologien vinner nytt terreng hver dag, er det påfallende å se hvilke sterke kollektivistiske og fascistaktige krefter som samtidig er i sving for å vite alt om hva alle rundt seg driver med.

Det er noe som heter privatlivets fred, privatlivets sfære. Denne bør være mest mulig hellig og fri for krenkelser – det være seg fra andre private presoner eller statlige instanser, med et orwelliansk behov for å regulere sine medmennesker ned i minste detalj.

Det er sannelig ikke rart at man kan bli paranoid til tider. Statens ønske om å kontrollere sine borgere mest mulig gir grobunn til slikt. Man går rundt og er usikker: Hvilke motiver driver aktørene i staten? Hva ønsker de å oppnå? Vil de ha et samfunn der ingen kan føle seg trygge i det hele tatt? Der alt av rettssikkerhetsprinsipper og privatliv er kastet på båten, til fordel for mistenkeliggjøring, overvåking, vilkårlighet, paranoia og hysteri?

Har vi virkelig ikke lært mer av historiens feilgrep? Har vi ikke sett hva slags skrekkregimer som har kommet ut av nettopp dette ønsket om total kontroll over innbyggerne i et samfunn?

Gir du staten lillefingeren i et slikt spørsmål, er det ikke lenge før staten også tar hele hånden. Og etter hvert armen også. Til slutt hele kroppen. Og da sitter vi der, i et samfunn lammet av skrekk og paranoia, fylt av angst og usikkerhet for at storebror banker på din dør en dag.

Dette er i alle fall ikke en type samfunn jeg ønsker meg!

Er du enig med ”Kjetil”, og det håper vi du er, bør du engasjere deg i kampen mot datalagringsdirektivet. Du kan blant annet delta i Liberalerens aksjon.

Mest lest

Arrangementer