Ukategorisert

Cannabisproblem for idrettsutøverne

Når en idrettsutøver tar seg en øl, blir han/hun av mange betegnet som normal. Når cannabis brukes, får utøverne lange straffer av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Norge har fått nye saker der det er brudd på dopingbestemmelsene. Mest oppmerksomhet får stuperen Thomas Fagerli. Han har testet positivt på cannabis, skriver VG. Utøveren blir utestengt i 8 måneder.

Siste sammenlignbare sak, som Liberaleren omtalte, var om Jaysuma Saidy Ndure. Han nektet nekter for å ha røyket cannabis, men sier han fikk stoffet i seg fordi noen venner røyket den aktuelle dagen i Sveits.

Igjen ber Liberaleren idrettslederne om å være liberale i forhold hva utøverne helt frivillig putter i egen kropp. De som vil gjøre det godt i store konkurranser, vil vise måtehold i bruk av rusmiddel. De som ønsker å være forsiktig med egen kropp, vil holde seg unna store mengder av for eksempel Anabole steroider.

Det vil være liberalister som reagerer på Liberalerens standpunkt ettersom utøverne har inngått en kontakt med idrettsforbundet gjennom sitt medlemskap. Vi ønsker ikke på pålegge Norges Idrettsforbund en liberal holdning til rusmidler, men anbefaler det. Vi forsvarer eiendomsretten til egen kropp, en eiendomsrett som må gjelde for toppidrettsutøvere så vel for personer som spiller 5. divisjonsfotball for trimmens skyld.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jul. E. Nissen
Jul. E. Nissen
13 years ago

I går holdt Dag Solstad et foredrag om ytringsfrihet. Møtet, som ble avholdt i Literaturens Hus, startet med at husets leder, kommunisten Aslak Sira Myhre, bortviste enfotograf fra Human Rights Service, fordi Myhre ikke likte det organisasjonen stod for. I sitt foredrag uttalte Solstad at han ikke betraktet ytringsfriheten som et umistelig gode, men at den tvert imot burde angripes – dog bare i fredstid. Han fremholdt også at han stilte seg «helt likegyldig» til ytringsfriheten, fordi han mente den var «ei sjølfølge» (en selvfølgelighet, må jo det bety). Han benyttet også anledningen til å latterliggjøre ofrene for 11. september,… Read more »

Jul. E. Nissen
Jul. E. Nissen
13 years ago

Foredraget var en ren opplesning av en artikkel offentliggjort i Samtiden igår, og kan således leses i sin helhet der. Så lenge Liberaleren er mer opptatt av knark enn av demokrati, kan en resignert julenisse bare henvise nysgjerrige lesere til Hans Rustads framifrå artikkel om det psykiatriske casus D. Solstad på http://www.document.no. Tviler for øvrig ikke på at Liberaleren kommer til å ha en god artikkel om emnet når den tid kommer, men jeg kan ikke vente til Jul. E. aften…

Anonym
Anonym
13 years ago

Jeg vet om en som ble kastet ut av militæret fordi moren røykte seg en spliff i samme rom som ham. Moren, som forøvrig er helt normal og i jobb, sa at det var henne, men til ingen nytte. Passiv cannabisrøyking er ingen spøk når det får sånne konsekvenser. I tillegg mister man lappen i ett år – og i løpet av det ene året må man ta jevnlige urinprøver for egen kostnad – i arbeidstiden, om man blir tatt med cannabis på gaten og innrømmer å ha brukt det. Man trenger ikke sitte i en bil en gang. Politiet… Read more »

Anonym
Anonym
13 years ago

Cannabis har ikke noen prestasjonsfremmende effekt, så forbudet er tåpelig og kulturelitistisk. Det er rett og slett diskriminerende.

Vesten har valgt å forby alle andre rusmidler enn sitt eget, og drive en heksejakt mot alt annet. Og i tillegg fått institusjonalisert dette gjennom FN. All grunn til å mene at FN er en totalitær verdensregjering.

Morten
Morten
13 years ago

Hvis der fantes en totalitær regjering, på globalt eller nasjonalt nivå, ville du ikke kunne skrive nettopp det, du anonym. Det hadde du ikke tenkt over, kanskje! Argumentasjonen er med andre ord på nivå med det blitzere ofte kritiseres for: svært generelle beskyldninger tatt ut av lufta, tom retorikk.

trackback
13 years ago

high rollers lounge online…

Aquarius Orient traffics …

Fra arkivet

 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.