Ukategorisert

Cannabisproblem for idrettsutøverne

Når en idrettsutøver tar seg en øl, blir han/hun av mange betegnet som normal. Når cannabis brukes, får utøverne lange straffer av Domsutvalget i Norges Idrettsforbund.

Norge har fått nye saker der det er brudd på dopingbestemmelsene. Mest oppmerksomhet får stuperen Thomas Fagerli. Han har testet positivt på cannabis, skriver VG. Utøveren blir utestengt i 8 måneder.

Siste sammenlignbare sak, som Liberaleren omtalte, var om Jaysuma Saidy Ndure. Han nektet nekter for å ha røyket cannabis, men sier han fikk stoffet i seg fordi noen venner røyket den aktuelle dagen i Sveits.

Igjen ber Liberaleren idrettslederne om å være liberale i forhold hva utøverne helt frivillig putter i egen kropp. De som vil gjøre det godt i store konkurranser, vil vise måtehold i bruk av rusmiddel. De som ønsker å være forsiktig med egen kropp, vil holde seg unna store mengder av for eksempel Anabole steroider.

Det vil være liberalister som reagerer på Liberalerens standpunkt ettersom utøverne har inngått en kontakt med idrettsforbundet gjennom sitt medlemskap. Vi ønsker ikke på pålegge Norges Idrettsforbund en liberal holdning til rusmidler, men anbefaler det. Vi forsvarer eiendomsretten til egen kropp, en eiendomsrett som må gjelde for toppidrettsutøvere så vel for personer som spiller 5. divisjonsfotball for trimmens skyld.

Tags:

Mest lest

Arrangementer