Ukategorisert

Svensk overvåkningslov truer norsk rettssikkerhet

Unge Venstre er sjokkert over den svenske overvåkningsloven, også kjent som FRA-loven.

Unge Venstres landsstyre er sjokkert og bekymret over den nye signalspaningsloven som er vedtatt i Sverige. Loven gir Försvarets radioanstalt rett til å overvåke innholdet i all data-og telekommunikasjon som passerer Sveriges grenser, og vil derfor også omfatte mye av internettrafikken til og fra Norge. Unge Venstre ber regjeringen utrede på hvilken måte og i hvor stor grad den svenske loven truer personvernet og rettssikkerheten til norske borgere, heter det i en uttalelse fra Unge Venstres landsstyre.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
13 years ago

[…] men datalagringsdirektivet er en katastrofe for personvernet (dog ikke like ille som den svensk FRA-loven). Datalagringsdirektivet pålegger alle teleselskaper å registrere hvem som du sender alle SMSer […]

Fra arkivet