Ukategorisert

FrP vil forskjellsbehandle butikker

Fremskrittspartiet bør gå inn for å avvikle Norsk Tipping og Vinmonopolet, fremfor å gi nærbutikker betydelige konkurransefortrinn.

Joker er en kjede som markedsfører sine butikker for nærbutikker. Kjedens motto er: Helt i nærheten.

Hvis Ib Thomsen, stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet, får bestemme skal Joker få selge vin og brennevin, mens for eksempel Rema 1000 ikke skal få muligheten til å tilby produkter som Vinmonopolet er alene om å tilby i dag.

Thomsen mener, ifølge Frp.no, at forskjellsbehandling skal videreutvikle nærbutikkene.

Forslaget er elendig, ut fra konkurransehensyn.

Fremskrittspartiet har ett godt poeng i artikkelen. Det er konkurransevridning når statlige selskap velger sine samarbeidspartnere. Norsk Tipping velger sine kommisjonærer, mens Posten velger butikker som skal ha post i butikk. Derfor er Liberaleren veldig opptatt av statens roller. Det er galskap at staten er lovgiver samtidig som staten er en aktør på forretningsvirksomhet. Det gir skjeve konkurranseforhold gjennom ulike typer særbehandling. Det er dette Ib Thomsen bør gripe fatt i, istedenfor å gjøre forskjellsbehandlingen større enn den allerede er.

Mest lest

Arrangementer