Ukategorisert

Kampen mot skjemaveldet

Regjeringens handlingsplan vil ikke gjøre det mye enklere å drive en bedrift i Norge.

Denne uken ble det kjent at bedriftene bruker 57 milliarder kroner i året på å fylle ut skjema. I dag lanserte regjeringen en handlingsplan som skal redusere skjemaveldet.

–I mange små og mellomstore bedrifter er tid en knapp ressurs. Jeg vet at mange bedrifter synes de bruker for mye av tiden sin på å følge opp regler fra det offentlige. Dette ønsker regjeringen å gjøre noe med, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad i en pressemelding.

Handlingsplanen er nesten verdiløs hvis målsetningen er å gi bedriftslederne en enklere hverdag. Regjeringen skulle avviklet store deler av regelverket, og akseptert eiendomsretten og avtalefriheten i kampen mot skjemaveldet. Frihet er også på dette området nøkkelordet.

Handlingsplanen ”Tid til nyskaping og produksjon” er kun symbolpolitikk av regjeringen. Ironisk nok er det dama bak Brustad-bua som la frem handlingsplanen.

Mest lest

Arrangementer