Ukategorisert

Ønsker politiske redaktører

Hans Kristian Amundsen, redaktør i Nordlys, ønsker at redaktører skal bli politikere igjen. Uttalelsene er et godt argument på hvorfor aviser ikke bør få skattefinansierte penger.

–Vi lar være å bruke vår stemme. Redaktører må bli politikere igjen. I dag går samfunnet glipp av viktige impulser, sier Amundsen til Dagens Medier.

Nordlys-redaktøren mener jobben som redaktør mister en dimensjon dersom en redaktør ikke deltar i samfunnsdebatten.

Hans Kristian Amundsen har vært svært politisk i jobben som sjefsredaktør i Nordlys. Han har jobbet aktivt for å få Jonas Gahr Støre nominert til Stortinget. Han er også tilhenger av OL i Tromsø i 2018.

Nordlys får ikke biter fra produksjonstilskuddet som Medietilsynet fordeler til norske aviser. I 2007 ble 251 millioner kroner fordelt. Nordlys er ikke på listen som Liberaleren kalte grovt urettferdig. En politisk aktiv redaktør i Nordlys er helt greit fordi avisen ikke er skattefinansiert. Like greit er det ikke i Dagsavisen, for å bruke et grovt eksempel, som fikk kroner 41 307 101 i produksjonstilskudd i 2007.

Tags:

Mest lest

Arrangementer