Ukategorisert

Datatilsynet har reagert mot Borgheim skole

Datatilsynet pålegger Nøtterøy kommune å slutte å kameraovervåke elever i skoletiden. Det er ikke ofte Liberaleren gir applaus til et skattefinansiert tilsyn, men det gjør vi i dag, vi gjør det med glede.

Det var i august at det ble kjent at en del skoler hadde startet med videoovervåking. Begrunnelsen for overvåkingen er å hindre hærverk. Elevorganisasjonen reagerte på praksisen. Liberaleren snakket med leder i Elevorganisasjonen, Håvard Vederhus. Han mente, i likhet med Liberaleren, at kameraovervåking er en dårlig løsning.

I dag har Datatilsynet offentliggjort et vedtak. Innen 1. oktober må kommunen ha sluttet med å kameraovervåke Borgheim skole i skoletiden, I tillegg krever Datatilsynet at elever og ansatte skal informeres om omfanget av overvåkingen.

Kommunen kan klage innen tre uker etter at vedtaket er mottatt. La oss håpe kommunens ledelse har lært mer om personvern siden august måned da denne saken ble kjent for offentligheten.

Mest lest

Arrangementer