Ukategorisert

Datatilsynet har reagert mot Borgheim skole

Datatilsynet pålegger Nøtterøy kommune å slutte å kameraovervåke elever i skoletiden. Det er ikke ofte Liberaleren gir applaus til et skattefinansiert tilsyn, men det gjør vi i dag, vi gjør det med glede.

Det var i august at det ble kjent at en del skoler hadde startet med videoovervåking. Begrunnelsen for overvåkingen er å hindre hærverk. Elevorganisasjonen reagerte på praksisen. Liberaleren snakket med leder i Elevorganisasjonen, Håvard Vederhus. Han mente, i likhet med Liberaleren, at kameraovervåking er en dårlig løsning.

I dag har Datatilsynet offentliggjort et vedtak. Innen 1. oktober må kommunen ha sluttet med å kameraovervåke Borgheim skole i skoletiden, I tillegg krever Datatilsynet at elever og ansatte skal informeres om omfanget av overvåkingen.

Kommunen kan klage innen tre uker etter at vedtaket er mottatt. La oss håpe kommunens ledelse har lært mer om personvern siden august måned da denne saken ble kjent for offentligheten.

0 0 vurderinger
Vurdering
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hårek
Hårek
12 years ago

At en skole tar i bruk slike virkemidler er altså et overgrep i Liberalerens øyne. Hva om skolen beslutter å forby mobiltelefoner hos elevene i skoletiden? De har jo også kameraer, og brukes flittig av de søte små til å filme hverandre…

Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
12 years ago

Bjørn, argumentet ditt imot overvåking på skolene er begrunnet med at den uskyldige må få være helt uskyldig inntil det motsatte er bevist. Samtidig innfømmer du en privatskoles rett til å bedrive akkurat den overvåking den finner for godt, med begrunnelse i eiendomsretten. Således må eiendomsretten for deg holde en høyere rang enn det å bli behandlet som en uskyldig. Kan du forklare oss hvorfor retten til å bli behandlet som en uskyldig i disse to tilfeller, kun gjelder når eleven går på en skole som er finansiert av statlig legalisert tyveri, men ikke når eleven går på en privatskole… Read more »

trackback
12 years ago

texas health spring insurance sellout…

Procrustes!betel descendant punting prints circulation …

Fra Liberalerens arkiv

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Storflyplassen som ble et kaosStorflyplassen som ble et kaos
  Byggingen av Berlins nye flyplass skulle bevise at offentlig sektor kunne takle store prosjekter bedre enn den private.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Inflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tidInflasjon og korrupsjon i massedemonstrasjonens tid
  De siste månedene har sett voldsomme protester i Irak, Iran, Hong Kong, Bolivia, Chile og Venezuela. Demonstrantene har ulik overbevisning, men forenes i kravet om politiske reformer.