Ukategorisert

Noen Elden-sitat i Myggen-saken

Advokat John Christian Elden mener politiet misbruker fullmaktene i saken mot Erik Mykland, en sak som har skapt krigsoverskrifter i aviser de siste dagene.

Ettersom Liberaleren er skeptisk til bruk av telefonavlytting og overvåking forøvrig, gir vi våre lesere noen gode Elden-sitat i Myggen-saken, hentet fra Dagbladet.

–Det virker som om de velger å bruke Erik Mykland. De lager et eksempel, og han mister ethvert rettsvern. Dette er bevisst misbruk av avlyttingsmateriale, sier John Christian Elden.

–Det er ikke dette som er meningen med telefon og romavlytting. Det skal brukes i de mest alvorlige forbrytelser. Her bruker de det mot en som sannsynligvis får en bot, sier John Christian Elden.

–Det er helt i strid med tankegangen. Det står formulert i alle lovforanledningene. Også Stortinget forutsatte at avlytting skulle brukes til å ta tunge kriminelle når de vedtok loven, sier John Christian Elden.

–Jeg har selv stilt spørsmålet i høyesterett: «Hva skjer hvis man straffeforfølger en person for besittelse av ett gram hasj på bakgrunn av avlyttingsmateriale». Da var svaret «Det er helt utenkelig, for påtalemyndigheten har skjønn». Denne saken viser at det skjønnet eksisterer ikke, sier John Christian Elden.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Arild Knutsen
13 years ago

Glimrende utspill fra Elden.

Pleym
Editor
13 years ago

Tillater meg å henvise til min egen bloggpost om samme tema igår: http://www.vgb.no/1207/perma/357193

Hr. J. Coisy
Hr. J. Coisy
13 years ago

Jeg er ikke sikker på at jeg forstår argumentet til hovedinnleggsforfatter. Skal de faktiske forhold som sier Myggen har forbrudt seg imot narkotikalovgivningen vike til fordel for en viss ide om hvor sterke midler en har adgang til å benytte for å avsløre enkeltstående kriminelle? Det er lett å forstå at Elden benytter et slik argument fordi han har ingen ilusjoner om at han skal få minimert sin klients straff ved å tale på vegne av å fjerne forbud imot narkotika, men tilsvarende vanskelig å forstå hvorfor Bjørn Magne Solvik (som angivelig er liberal) benytter samme argumentasjon. Er ikke dette… Read more »

Arild Knutsen
13 years ago

Tillater å henvise til et oppslag om saken på nettavisen.no:
http://www.nettavisen.no/innenriks/article2188641.ece

Fra arkivet