Ukategorisert

FN-topp vil bestemme menyen

Folk bør spise mindre kjøtt for å gi et bidrag til kampen mot klimaendringene, sier lederen for FNs klimapanel, Rajendra Pachauri, ifølge ABC Nyheter.

Rajendra Pachauri mener det vil være enklere for folk flest å legge om kostholdet enn å endre reisevanene. Det ligger i kortene at FN klimapanel vil at vi skal endre både kosthold og reisevaner.

Liberaleren mener at alle skal ha rett til å putte hva som helst i egen kropp, også gode kjøttretter. Friheten til å bestemme egen meny er for viktig til at spørsmålet kan overlates til FNs klimapanel.

Les for øvrig Bent Johan Mosfjells artikkel Er det farlig med klimaendringer?

Tags:

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Reidar Barstad
13 years ago

Mat og Helse hadde for en tid tilbake en artikkel der det ble konkludert med at pr. kalori blir det mere CO2 utslipp av vegetabilske matvarer enn kjøtt. CO2 er ikke årsak til klimaendringer og siden 1998 har det ikke vært noen global oppvarming men heller en nedkjøling og enkelte forskere sier at vi går inn i en kaldere periode fordi solflekkaktiviteten på solen er minimal nå. WWf har gått ut og sagt at dersom dette er tilfelle, er CO2 årsak til dt også 🙂 Men det er en annen sak.

Socraton
Socraton
13 years ago

At FNs klimapanel anbefaler folk å spise sunnere for at vi skal få en bedre planet, har ingenting med frihet å gjøre. Selvsagt vil de at vi skal forandre kostholdet. Folk må få anbefale hva de vil uten at det blir tolket som et lovforslag.

Om CO2 er årsak til noenting, og om rødt kjøtt er ufarlig eller ikke, er også irrelevant.

Piris
Piris
13 years ago

Jeg tror aldri jeg ville ha klart meg i en verden uten kjøtt, bare fordi det «bidrar til en bedre verden» ! Dette tviler jeg på og jeg NEKTER å
bli vegetarianer med TVANG !

seide
13 years ago

Hva er galt med forbrukermakt, Bjørn Magne?

Socraton
Socraton
13 years ago

Når den tid kommer at det blir et lovforslag, da kan man kritisere. Å klage på at kjøtt blir ulovlig bare på grunn av FN anbefaler oss å spise sunt og miljøvennlig, er derimot ikke på sin plass noen steder. Om du hentyder at FN og SV samarbeider i en ond kamp for å nedtrykke menneskeheten, gjetter jeg også du har feil.

Og forskjellen på Bibelen og FN er jo at FN faktisk har noe tyngde bak seg. 😉

Fra arkivet