Ukategorisert

Mange politikere lyttet til politiet

Gjennom vedtak i kommune- og bystyrene gir redusert skjenketid mindre frihet for eierne og færre valgmuligheter for gjestene.

Mange kommuner har strammet inn på skjenkepolitikken. Det viser en gjennomgang av skjenkepolitikken i de femti største kommunene i Norge. Det er Actis som har gjennomgått skjenkepolitikken.

21 av kommunene har redusert skjenketiden. Kun èn kommune gikk inn for å utvide skjenketiden, ifølge tallene fra Actis.

Politiet i de store byene rådet politikerne til en mer restriktiv alkoholpolitikk. Dessverre har politiet fått gehør for forslagene om innstramninger. Selvsagt vil ikke dette føre til mindre bråk eller lavere konsum av alkohol. Mange borgere kommer til å drikke sin pils og sin drink på andre arenaer når pubene, restaurantene og diskotekene har stengt. De såkalte problemene flyttes og det er iliberale politikere som har skylden.

Tags:

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Socraton
Socraton
13 years ago

Ja, politiet vet helt sikkert ikke hva de snakker om, dette jobber de jo med daglig.

Mange kommer til å drikke pilsen sin på andre arenaer, forhåpentligvis ikke i sentrum og på offentlige steder hvor de kan skade andre. Om prisene i tillegg blir høynet litt til nå etterhvert, så vil vi garantert se et nedgang i både konsum, vold og skader relatert til alkohol. 😉

Socraton
Socraton
13 years ago

Må først takke for respekten. Husk at det er de 15-20% siste prosentene som blir drukket på barene, og at det derfor har ganske mye å si om de har åpent et par timer lenger eller ikke, og om de selger sprit eller øl. Politiet jobber med dette tett opptil seg hver helg, så de får en ganske grei oversikt over hva som bør bli gjort. At politikerne velger å høre på rådet deres, ser jeg ikke på som noe negativt i det hele tatt. Jeg er forsåvidt enig i at man burde ta tak i privatdrikkingen først, og øke… Read more »

Fra arkivet