Notiser

Vil avvikle ekteskapsloven

FpU og KrFU vil avvikle ekteskapsloven, ifølge Frp.no. Et godt forslag. Ulempen er at ungdomspartiene vil ha en ny samlivslov. Ditt liv – ditt samliv!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Nasjonalkonservativ
Nasjonalkonservativ
13 years ago

Det har vært en del artikler i Vårt Land om dette. Slik jeg har oppfattet det, virker forslaget lite gjennomtenkt. For KrFs vedkommende (eller KrFU/Ola T. Lånke) virker det som at partiet først og fremst ser på avviklingen av den kirkelige ekteskapsinstitusjonen som et middel for å svekke den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Dette virker lite prinsipielt og ideologisk forankret, og man skal ikke glemme den kulturelle betydning kirken har i samfunnet. Hvorfor en slik radikal forandring, hvorfor frata kirken vigselsrett? Her viser KrF seg som et lite tradisjonsbærende parti. Obligatorisk borgerlig vigsel er et tilsvarnede forslag som typisk kom tett opp… Read more »

Fra arkivet