Ukategorisert

Hytteeiere organiserer seg

Hytteeiere i Oppdal skal danne Oppdal hytteeierforum. Organisasjonen skal blant annet arbeide mot en økning av eiendomsskatten, også kalt hytteskatten i den største hyttekommunen nord for Dovrefjell.

Oppdal hytteeierforum, som organisasjonen foreløpig kaller seg, inviterer til hyttekonferanse lørdag under Fjell- og fårikålmessa. Først senere i høst vil organisasjonen, som foreløpig teller 850 medlemmer av i alt om lag 3000 hytteeiere i Oppdal, formelt bli stiftet, ifølge Adressa.no.

–Eiendomsskatten er viktig for oss hytteeiere, en skatt som vi mener er utidig. Det var snakk om en mild skatt, men like etter at det var vedtatt steg promillesatsen. I 2010 er den årlige skatten på sju promille av taksten på hytta. I 2012 snakkes det om en dobling av eiendomsskatten på hytter, noe som bekymrer oss, sier Per Birger Sagør, talsmann for hytteeierforumet.

Trikset til politikerne har vært å vedta en liten økning på hver skatt og hver avgift, slik at ingen borgere orker å mobilisere mot vedtakene. Mange små skatter resulterer ofte i en gigantisk regning for hver enkelt av oss. Derfor er initiativet fra hytteeierne i Oppdal prisverdig. Vi ønsker lykke til med foreningen.

Ler mer om eiendomsskatt og andre skatter i Liberalerens arkiv.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer