Ukategorisert

Regjeringen elsker å bruke penger

Dagens regjering bruker mye skattefinansierte penger i administrasjon. Det er allerede kjent at dagens regjering er størst på kommunikasjon. Nå har Aftenposten avslørt kostnadene med å drive byråkratiet i regjeringskvartalet i Oslo.

Det er, for å skrive det pent og pyntlig, ikke billig. Neste år kommer byråkratiregningen på 6,2 milliarder kroner. Det er 1,1 milliarder kroner mer enn det Kjell Magne Bondevik hadde på samvittigheten da han gikk av for siste gang.

4225 førstekonsulenter, rådgivere, avdelingsdirektører og ekspedisjonssjefer jobber nå i kontorene i regjeringskvartalet i Oslo. Det tilsvarer innbyggertallet i for eksempel Våler kommune. Det blir umulig å effektivisere offentlig sektor når byråkratiet i regjeringskvartalet øker i rekordfart.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ove C
Ove C
13 years ago

Hardt å være Liberaler om dagen, når det Amerikanske finansmarkedet spiller falitt og må trygle staten om skattebetalernes penger…

Pleym
Pleym
13 years ago

Det er slett ikke hardt. Allerede Adam Smith beskrev det som nå skjer. Kapitalismens verste fiender er kapitalistene. Kapitalisme handler om konkurranse, om tilbud og efterspørsel, om prisenighet uten kunstig påvirkning som regulering, forbud, eller subsidier. Kapitalistene priser konkurranse som prinsipp, men vil ikke konkurrere selv. De vil ha lovbeskyttelse, importvern, toll og subsidier. Slik at tilbudet ikke blir avgjort av efterspørselen. Hvem skal betale for det som er skjedd? Hvor var generalforsamlingene? Hvor var styrene? Hvorfor utøvet de ingen kontrollfunksjon? De må ta sitt ansvar. Det er litt for enkelt å si at dereguleringer og for liberale regler har… Read more »

Lise Vistnes
Lise Vistnes
13 years ago

Ja!

Snodig er det å lese børsanalytikere og meglere som mener at regjeringer må pøse på med virkemidler til noe virker. Hadde de vært tro til den ideologi de forfekter når markedet går så det griner, ville de kanskje ment at økonomiske svingninger justerer seg best selv.

RK
RK
13 years ago

Det er trist at personer som enten ikke har peiling på ideologi eller som bevisst lyver forsøker å slå politisk mynt på finanskrisen…

Ove C
Ove C
13 years ago

Pleym: «Lovgiverne har gjort det lett for den som ikke har kapital eller sikkerhet å få lånene som siden beskrives som råtne. Når man mangler evnen til å betale bør man ikke få lån. SÅ enkelt er det.»

Det er interessant å se en som kaller seg liberaler skylde på lovgiverne for ikke å ha regulert og detaljstyrt markedet godt nok.

Er du sikker på at du er enig med deg selv nå Pleym?

Pleym
Pleym
13 years ago

Du finner sikkert større eksperter på dette enn meg, men i reguleringen av selskaer som Fannie Mae og Freddie Mac har altså lovgiverne (demokratene) tvunget inn bestemmelser som gjør at selskapene ikke har frihet til å kredittvurdere på vanlig måte. Det vil si at lovgiverne pålegger utlånsinstitusjoner å gi lån som låntager ikke kan betjene. Dette er det motsatte av » ikke å ha regulert og detaljstyrt markedet godt nok.» Dette er å detaljregulere markedet bort fra hva som er markedets styrker. Har du ikke råd til å kjøpe en vare/tjeneste må du la være. Her har lovgiverne gitt selger… Read more »

Ove C
Ove C
13 years ago

Ja vel – all ære til Demokratene når det har vært republikansk president i 8 sammenhengende år… Du syns vel det var greit at ledelsen i Fannie Mae og Freddie Mac tok seg en spa ferie fullpakket med luksus på skattebetalernes regning, så snart det var bestemt at man ville redde disse bankene fra konkurs?

Fra arkivet