Ukategorisert

Regjeringen elsker å bruke penger

Dagens regjering bruker mye skattefinansierte penger i administrasjon. Det er allerede kjent at dagens regjering er størst på kommunikasjon. Nå har Aftenposten avslørt kostnadene med å drive byråkratiet i regjeringskvartalet i Oslo.

Det er, for å skrive det pent og pyntlig, ikke billig. Neste år kommer byråkratiregningen på 6,2 milliarder kroner. Det er 1,1 milliarder kroner mer enn det Kjell Magne Bondevik hadde på samvittigheten da han gikk av for siste gang.

4225 førstekonsulenter, rådgivere, avdelingsdirektører og ekspedisjonssjefer jobber nå i kontorene i regjeringskvartalet i Oslo. Det tilsvarer innbyggertallet i for eksempel Våler kommune. Det blir umulig å effektivisere offentlig sektor når byråkratiet i regjeringskvartalet øker i rekordfart.

Tags:

Mest lest

Arrangementer