Ukategorisert

Unge Høyre vil utvide slaveriet

Landsstyret i Unge Høyre vedtok en resolusjon for kjønnsnøytral verneplikt. Dersom ungdomspartiet, mot formodning, skulle få tilslutning for resolusjonen, vil det bety at jenter skal tvinges inn i Forsvaret mot sin vilje.

Resolusjonen ble vedtatt mot 8 stemmer i landsstyret, melder UngeHoyre.no.

Heldigvis er Høyre på kollisjonskurs med Unge Høyre i denne saken. Eller det er Høyre som i vernepliktsaken forsvarer kvinnenes rett til egen kropp, og kvinnenes rett til avtalefriheten gjennom å kunne takke ja eller nei til et jobbtilbud.

For Liberaleren er det et dårlig argument at kvinner skal avtjene verneplikt fordi en del menn må gjennomføre en slik tjeneste. Verneplikt handler ikke om likestilling eller likebehandling. Det viktigste er at enkeltmennesket får bestemme over seg selv. Å utvide ordningen betyr at kvinner må underkaste seg et slaveri, fordi staten har bestemt det.

Verneplikt er en form for voldtekt av individene. Det er svært beklagelig at Unge Høyre oppfordrer til voldtekt av kvinner.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Tor
Tor
12 years ago

Tror nok ikke det vil være kvinner som blir tvunget inn hvis de ikke sier at de har lyst til å komme inn, selvom de blir tvunget til å møte på sesjon. Men vi får se.

torsblogg.blogs.no

Remi
Remi
12 years ago
trackback
12 years ago

[…] Unge Høyre vil utvide slaveriet | 23. oktober 2008 […]

Skytak
Skytak
12 years ago

Verneplikten er selvfølgelig et onde, men et onde det for øyeblikket dessverre ikke kan gjøres så mye med bortsett fra å argumentere mot det til flere deler vår mening. En kjønnsnøytral verneplikt vil ikke føre til at flere voldtas, men at det spres likt mellom kjønnene, så med mindre et anus virkelig er så mye bedre enn en vagina fra et forsvarsperspektiv ser jeg ingen grunn til å fortsette denne ubalansen. Jeg tror også dette vil føre til en raskere avvikling av verneplikten da flere kvinner ser hvor galt tidligere nevnte voldtekt er, noe statistikk tyder på at de ikke… Read more »

Preben
Preben
12 years ago

Moralen i dette innlegget er altså at dersom staten skal diskriminere noen, må man for all del sørge for at det KUN er gutter som får lide? Storsinnet.

Pleym
Pleym
12 years ago

Vi vil avskaffe slaveriet, ikke utvide det. Det er en pervertert rettferdighetssans hvis man av hensyn til dem som er slaver idag vil gjøre flere til slaver fremfor å frigjøre slavene.

Fra Liberalerens arkiv

 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?
  Dette er et merkelig spørsmål som alle liberalere bør avfeie. Vi bør stille bedre spørsmål!
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • For mye folk er ikke problemetFor mye folk er ikke problemet
  Glem befolkningsveksten. Problemet er for lite og for dyr energi. Og Paul Ehrlich.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.