Ukategorisert

Folket vil ha Solsvik på tinget

Aust-Agder Venstre lar internettbrukerne påvirke nominasjonen, og Anne Solsvik, leder i Unge Venstre, får folkets tillit.

I en artikkel om nominasjonsmonopolet, ba Kristin Clemet partiene åpne seg mer opp. Hun foreslo at partiene for eksempel kunne la alle medlemmene få være med å bestemme. Samtidig kan de, ifølge Clemet, gjøre det enklere å være med å bestemme, for eksempel gjennom uravstemninger og ved å gi adgang til å stemme via post, SMS og internett. Man kan også gjøre det enklere ved at det kan avgis stemme over en lengre periode, ifølge Civita-sjefen.

Liberaleren ga skryt til Oslo Høyre som utvidet sitt demokrati gjennom å spørre medlemmene hvem som skulle være på stortingsvalglisten. I Aust-Agder Venstre går nominasjonskomiteen mye lengre. Fylkespartiet spør nettbrukerne om hvem som skal toppe listen under vignetten ”Si din mening”. Det er tre alternativ. Anne Solsvik er det alternativet som har fått flest stemmer.

I et intervju med Liberaleren sa Solsvik at hun ønsket mer handel gjennom å kutte egne subsidier og fjerne tollmurer. Hun sier i det samme intervjuet at dagens narkotikapolitikk er feilslått. Hun ønsker at 16-åringene skal få stemmerett. Solsvik er tøff politiker, og det er flott at hun får god oppslutning i nettavstemningen som Aust-Agder Venstre gjennomfører.

Det er nominasjonsmøte onsdag 10. desember.

Tags:

Mest lest

Arrangementer