Ukategorisert

Politikerne vedtar folkeskikk

I kommunesektoren blir det gjort mange merkelige vedtak. Dagens eksempel er fra Eidskog kommune.

Et utvalg har kommet med forslag på etiske retningslinjer og ”folkeskikk” for folkevalgte i Eidskog kommune. Et av punktene i utvalgets forslag er at politikerne skal håndhilse på hverandre når det er møte i kommunestyret. Representantene skal også håndhilse på dem som representerer administrasjonen.

Det bør ikke være automatikk i at politikere skal være venner eller høflige mot hverandre. Hvis rastiske representanter ble valgt inn i Eidskog kommunestyre, ville det vært ulogisk om liberalister, mot sin vilje, skulle håndhilse på personer som kun har vonde hensikter ovenfor minoriteter.

Det er merkelig at politikere tror oppriktig høflighet kan vedtas.

Mest lest

Arrangementer