Ukategorisert

SV vil eie Hurtigruten

I dag, onsdag 26. november, la Hurtigruten frem resultatet for tredje kvartal. Resultatet var 81 millioner kroner svakere enn til samme tid i fjor. Det har fått Lena Jensen, stortingsrepresentant for SV, til å foreslå at staten skal kjøpe seg stort opp i selskapet.

Statlig eierskap kan føre til egenfavorisering som medfører skjev konkurranse. Statens rolleblanding er kjent gjennom mange selskap, også SAS og Telenor som Jensen trekker frem som eksempel i oppslaget i Nordlys. Statlig eierskap i SAS er ikke en suksess, og heldigvis finnes det politikere som har innsett dette.

Lena Jensen ønsker at staten skal kjøpe 60 prosent av selskapet, og er villig til å bruke 800 millioner kroner på dette.

Atter en gang; statens rolle er som regulator og lovgiver og skal selv ikke være en aktør på markedet.

Mest lest

Arrangementer