Ukategorisert

En seier for ytringsfriheten

TV Vest har fått medhold fra Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. Dommen kom i dag, og domstolen mener det er lov å sende politisk reklame. Forbudet mot politisk reklame på fjernsyn krenker ytringsfriheten.

TV Vest utfordret lovverket i 2003. TV-kanalen sendte TV-reklame for Pensjonistpartiet. Lovbruddet, som var bevisst, ble straffet med en bot på 35.000 kroner fra Medietilsynet. Daværende redaktør nektet å godta boten og brakte saken inn for retten. TV Vest tapte i tingretten og i Høyesterett. Derfor valgte Per Fjeld, med støtte fra blant annet Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og Mediebedriftenes Landsforening, å klage staten inn for Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

–Det føles veldig godt, og veldig tilfredsstillende ikke minst fordi vi har holdt tak i denne prosessen i mer enn fem år, sier Per Fjeld til NRK.

Staten kan anke saken, men forhåpentligvis tar politikerne fatt i problemstillingen og likebehandler fjernsynskanalene med de andre aktørene som kjemper om reklamepengene.

Liberaleren har de siste syv årene hatt mange artikler om politisk TV-reklame.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer