Ukategorisert

Trond Giske vil ha mer Hvaler på TV

Regjeringen har forstått at dagens regelverk for reklame er for strengt. Sterke begrensninger stopper norske produksjoner på de kommersielle TV-kanalene.

Derfor foreslår Trond Giske, som er kultur- og kirkeminister, muligheter for flere reklameavbrudd i filmer og dramaserier, ifølge NRK. I oppslaget er han vag på hvor mye han vil liberalisere regelverket.

Den norske serien Hvaler var en suksess på TV2 målt i antall seere, men TV2 tjente ikke penger på dramaserien, en konklusjon fra Liberaleren i desember 2008.

Det er positivt at Trond Giske vil liberalisere regelverket, men han bør benytte muligheten til å øke kanalenes frihet når det gjelder innhold. Hvor mye reklame det skal være på TV2 og TV Norge, er det TV2 og TV Norge som bør få bestemme.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer