Ukategorisert

Mer Hvaler? Stem på liberale politikere

Mandag kveld sendte TV2 den siste episoden av dramaserien Hvaler. Målt i antall seere var serien en suksess. Økonomisk var den ikke spesielt gunstig.

Produksjonen av serien Hvaler kostet over 25 millioner kroner. Det er mye penger når TV-kanalene kun får sende ett minutt reklameavbrudd per time i dramaserier. Et strengt regelverk på reklame, der staten redigerer innholdet på kommersielle TV-kanaler, er årsaken til at det blir produsert svært få serier som Hvaler.

–Drama er høyrisikoprosjekt. Det er dyrt, og med dagens reklameregelverk kan det bli tungt å argumentere for at man skal satse på drama når inntektsmulighetene er så mye mindre enn for annen type TV-underholdning, sier Nils Ketil Andresen, ifølge Kreativt Forum.

Medietilsynet har publisert regelverket som TV-kanalene må følge.

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erlend W
Erlend W
13 years ago

Desverre så ble TV2 subsidiert økonomisk av Østfold fylkeskommune. Undertegnende og FrP stemte selvfølgelig imot dette, men ble desverre nedstemt da alle de andre partiene gikk inn for å bevilge pengene

trackback
13 years ago

[…] Mer Hvaler? Stem på liberale politikere | 16. desember 2008 […]

Fra arkivet