Ukategorisert

Mer Hvaler? Stem på liberale politikere

Mandag kveld sendte TV2 den siste episoden av dramaserien Hvaler. Målt i antall seere var serien en suksess. Økonomisk var den ikke spesielt gunstig.

Produksjonen av serien Hvaler kostet over 25 millioner kroner. Det er mye penger når TV-kanalene kun får sende ett minutt reklameavbrudd per time i dramaserier. Et strengt regelverk på reklame, der staten redigerer innholdet på kommersielle TV-kanaler, er årsaken til at det blir produsert svært få serier som Hvaler.

–Drama er høyrisikoprosjekt. Det er dyrt, og med dagens reklameregelverk kan det bli tungt å argumentere for at man skal satse på drama når inntektsmulighetene er så mye mindre enn for annen type TV-underholdning, sier Nils Ketil Andresen, ifølge Kreativt Forum.

Medietilsynet har publisert regelverket som TV-kanalene må følge.

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Erlend W
Erlend W
12 years ago

Desverre så ble TV2 subsidiert økonomisk av Østfold fylkeskommune. Undertegnende og FrP stemte selvfølgelig imot dette, men ble desverre nedstemt da alle de andre partiene gikk inn for å bevilge pengene

trackback
12 years ago

[…] Mer Hvaler? Stem på liberale politikere | 16. desember 2008 […]

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
    Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
    Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres