Ukategorisert

Mer Hvaler? Stem på liberale politikere

Mandag kveld sendte TV2 den siste episoden av dramaserien Hvaler. Målt i antall seere var serien en suksess. Økonomisk var den ikke spesielt gunstig.

Produksjonen av serien Hvaler kostet over 25 millioner kroner. Det er mye penger når TV-kanalene kun får sende ett minutt reklameavbrudd per time i dramaserier. Et strengt regelverk på reklame, der staten redigerer innholdet på kommersielle TV-kanaler, er årsaken til at det blir produsert svært få serier som Hvaler.

–Drama er høyrisikoprosjekt. Det er dyrt, og med dagens reklameregelverk kan det bli tungt å argumentere for at man skal satse på drama når inntektsmulighetene er så mye mindre enn for annen type TV-underholdning, sier Nils Ketil Andresen, ifølge Kreativt Forum.

Medietilsynet har publisert regelverket som TV-kanalene må følge.

Tags:

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer