Ukategorisert

Troen på det overnaturlige

Mange politikere tror på det overnaturlige. Gud er bare ett av fenomenene for rødgrønne politikere.

Det er godt kjent at Arbeiderpartiets Saera Khan har ringt spåtelefoner for mange tusen kroner. Helseministeren, som også representerer Arbeiderpartiet, har fått hjelp av Snåsamannen, ifølge oppslag i media. Sist ut er Olav Gunnar Ballo, stortingsrepresentant for SV, som tror bønn kan stoppe blødninger, skriver Finnmark Dagblad.

Liberaleren ønsker ikke at det skal bli ulovlig å tro, men hvorfor skal Ballos tro på bønner påvirke borgernes liv? Politikernes tro på det overnaturlige er en god grunn til å redusere statens størrelse.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Christoffer Torris Olsen
13 years ago

Det er også interessant hvordan spåkoner er en sær greie for folk som tror på dumme overnaturlige ting, mens Snåsamannen hylles av både media og politikere.

Pleym
Pleym
13 years ago

Paradoksalt er det.

Nå har jo også Helga Pedersen kommet på banen, og sagt at der hun kommer fra er dette helt vanlig (altså i Finnmark).

Gullstandard
13 years ago

Også har vi jo statskirken, da…

bigboyen
bigboyen
13 years ago

Jeg er enig med konklusjon her, men jeg lurer på følgende: «Liberaleren ønsker ikke at det skal bli ulovlig å tro, men hvorfor skal Ballos tro på bønner påvirke borgernes liv?»

Jeg har ikke fått med meg at han politisk har gjort noe som helst som påvirker borgernes liv, så jeg lurer på begrunnelsen for denne påstanden.

bigboyen
bigboyen
13 years ago

Ok, jeg ser den om man drar det langt nok. Men nå driver vel statskirken ikke med helbredelse via bønn (jeg har aldri opplevd det når jeg har gått i kirken hvertfall), og Ballo har vel ikke akkurat vært en venn av forskjellige sekter.

Weedar
Weedar
13 years ago

Jeg kan ikke begripe hvorfor en politikers tro eller mangel på tro skal være et grunnlag for å minke statens størrelse. Altså: konklusjonen er god, staten må krympe skikkelig men den følger ikke av premisset. Som liberalist kan jeg opplyse om at jeg driter i om Saera Khan tror på tarotkort, spåkjærringer eller hvilke andre griller hun har i hodet sitt. Det er ikke grillene som er problemet, men den mangelen på respekt for skattebetalernes penger som gjør at hun vil finansiere private og kostbare sysler på skattebetalernes regning. La oss si at hun hadde ringt sextelefoner i stedet. Problemet… Read more »

Fra arkivet