Ukategorisert

Flertallsregjering for mindretallsdiktat

Jens Stoltenberg og Knut Storberget har for alltid mistet min respekt som folkevalgte og mennesker. Stoltenberg forhandler bort grunnprinsippene for et fritt samfunn, og Storberget godtar å legge frem lovforslaget. De er feige, som ikke står opp for verdiene i kamp mot de reaksjonæres nye fanebærer; Liv-Signe Navarsete.

Aftenposten forteller at Ap «skyldte SP en seier», fordi SP har tapt alle slag i den sittende regjeringen om verdikonservative og reaksjonære standpunkter.

Aftenposten skriver: «Sp-leder Liv Signe Navarsete vedgår overfor Aftenposten at partiet har tapt mange «verdisaker» internt i Regjeringen som kjønnsnøytral ekteskapslov, assistert befruktning og kirke/stat-saken. Det var viktig for Sp å markere seg i denne siste verdisaken.

–Dette har vært vanskelig for partiet, sier hun.

Etter det Aftenposten forstår hadde statsministeren forståelse for at det var viktig for Sp at man ikke tapte enda en verdisak.»

Også Dagbladet omtaler saken idag.

Partipisken hentes frem
fra skapet, når SPs vilje skal tvinges gjennom, mot viljen til flertallet på Stortinget. Det eneste partiet som deler SPs syn på Stortinget er KrF. Representanter innvalgt for Ap og SV skal ha bedt seg fristilt når det skal stemmes over lovforslaget i Stortinget. Men statsministeren forsikrer at partipisken vil bli brukt for å få gjennomført SPs syn.

Kan vi appellere til samvittigheten?
Vi skjønner at hverken Jens Stoltenberg eller Knut Storberget har samvittighetskvaler nok til å stanse SPs religiøse korstog for å begrense ytringsfriheten.

Vi håper likevel at det går an å appellere til samvittigheten til AP og SV sine stortingsrepresentanter. Vil de bli husket for å ha begrenset ytringsfriheten? Eller for å ha bidratt til hindre at ytringsfriheten blir ytterligere beskåret?

Vi minner også om underskriftskampanjen mot blasfemiparagrafen, og muligheten til å sende epost til de folkevalgte. Gjør det!

Uten ytringsfrihet, intet fritt samfunn. Ytringsfriheten er forutsetningen for både å dyrke sin religion, og å ta opp maktmisbruk og skjeve forhold i samfunnet.

Uten ytringsfrihet dør samfunnet. Humor, herunder ironi og sarkasme er en del av ytringsfriheten.

Vi skulle gjerne ledd av Navarsetes kamp mot ytringsfriheten, hadde ikke resultatet så langt vært så tragisk.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer