Ukategorisert

Unnskyld, Høybråten!

Igår skrev jeg at KrF er det eneste partiet som støtter det SP-initierte forslaget fra regjeringen om strengere straff for den som krenker religion. Men dette viser seg å være feil. KrF vil ifølge VG bare beholde praksisen med dagens sovende blasfemiparagraf. Som om det er særlig bedre.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Simen Eide
13 years ago

Den er ihvertfal sovende.

Piris
Piris
13 years ago

Nei uffa meg .. Disse sovende paragrafer .
Hmmm. tror nok også politikerne sover ..
Nei folkens nå må vi vekke disse håpløse politikerne !

Bjørnar J
Bjørnar J
13 years ago

Nei det er ikke bare å vekke til live en sovende paragraf. Rettspraksis har satt så strenge grenser for denne paragrafen at det nærmest er umulig å finne en case som den kunne ramme. I dag står den kun som et symbol om at i vårt samfunn ønsker vi ikke at det skal være fritt fram å tråkke på andres religiøse følelser. Jeg tror ikke vi trenger denne paragrafen, men ikke gjør den til noe alvorlig inngrep i ytringsfriheten. Det blir bare dumt.

Fra arkivet