Ukategorisert

Slave for staten

Alenemoren Cecilie Sæther, hun er bare èn av mange som blir tvungen til å gjennomføre en tjeneste for staten i regi av Sivilforsvaret.

Gjennom Lov om sivilforsvaret, kan staten pålegge menn og kvinner tjenesteplikt i Sivilforsvaret. Det er en tvangstjeneste. Denne tjenesten har Liberaleren for lenge siden omdøpt til tyveri av liv.

Det er Adressa.no, som skriver at 24 trøndere må stille på tre ukers kurs hos Sivilforsvaret. Cecilie Sæther er innkalt. Hun er alenemor og jobber som driftssjef hos Dolly Dimple’s.

Nekt, nekt, nekt
30-åringen ser mørkt på situasjonen, men ifølge avisen er det ikke et alternativ å nekte tjenesten. Hun er redd for fengsel og bøter.

Liberaleren håper hun ombestemmer seg, og nekter å gjennomføre en tjeneste i Sivilforsvaret. Det er viktig å si klart og tydelig ifra at vi ikke godtar slaveri. Dem som nekter tjenesten får straff, men hvis mange borgere er tøff gir det gevinst i form av reformer. Sivil ulydighet har gitt resultat i kampen mot førstegangstjenesten. Mye tyder på at det samme vil skje dersom en del personer nekter å gjennomføre pålegg om tjeneste i Sivilforsvaret.

Tags:

Mest lest

Arrangementer