Ukategorisert

Slave for staten

Alenemoren Cecilie Sæther, hun er bare èn av mange som blir tvungen til å gjennomføre en tjeneste for staten i regi av Sivilforsvaret.

Gjennom Lov om sivilforsvaret, kan staten pålegge menn og kvinner tjenesteplikt i Sivilforsvaret. Det er en tvangstjeneste. Denne tjenesten har Liberaleren for lenge siden omdøpt til tyveri av liv.

Det er Adressa.no, som skriver at 24 trøndere må stille på tre ukers kurs hos Sivilforsvaret. Cecilie Sæther er innkalt. Hun er alenemor og jobber som driftssjef hos Dolly Dimple’s.

Nekt, nekt, nekt
30-åringen ser mørkt på situasjonen, men ifølge avisen er det ikke et alternativ å nekte tjenesten. Hun er redd for fengsel og bøter.

Liberaleren håper hun ombestemmer seg, og nekter å gjennomføre en tjeneste i Sivilforsvaret. Det er viktig å si klart og tydelig ifra at vi ikke godtar slaveri. Dem som nekter tjenesten får straff, men hvis mange borgere er tøff gir det gevinst i form av reformer. Sivil ulydighet har gitt resultat i kampen mot førstegangstjenesten. Mye tyder på at det samme vil skje dersom en del personer nekter å gjennomføre pålegg om tjeneste i Sivilforsvaret.

Tags:

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
13 years ago

Hva får dere til å tro at «sivil ulydighet» har medført resultater i «kampen mot førstegangstjenesten»? Lovovertredere blir fortsatt straffet med fengsel – militær straffelov §§ 34 og 35 samt rettstidende 2006 side 710 og 1699 samt rettstidende 2007 side 1468.

Warz
Warz
13 years ago

Vi kan nok takke de som tidligere har nektet millitærtjenesten for at straffene er blitt såpass redusert som de har blitt. Selv er jeg 20 år og har blitt kalt inn til millitær tjeneste, jeg fikk utsatt første året på grunn av skole, men nå ser det ut til at jeg blir kalt inn igjen til sommeren uten mulighet til å få utsatt. I såfall skal jeg totalnekte… Ser at du har totaltnektet Bjørn, kanskje du kunne gi meg litt info? Er veldig usikker på fremtiden som total nekter. Blir man virkelig kalt inn på nytt flere ganger, må man… Read more »

Jonas
Jonas
13 years ago

Dette var en spennende diskusjon å lese. Jeg er sivilarbeider og vurderer nesten daglig om jeg skal bare slutte, for å bli satt i fengsel i stedet. Det eneste som har gjort at jeg har valgt å fortsette i tjenesten er at fengsel virker usikkert. Jeg vet ikke når jeg må inn, om det kræsjer med eventuell skolegang og eksamen, evt (sommer)jobb. Eller hvor mye pes det blir etterpå, med tanke på innkalling igjen. Det er utrolig lite motiverende å jobbe tilnærmet full arbeidsuke for under 250 kroner dagen, med 20 permdager i året (vanlige arbeidstakere har rett til 25… Read more »

Warz
Warz
13 years ago

Takk skal du ha for svar 🙂 Synes straffen du fikk var ille, men det står stor respekt til deg for at du nektet. Jeg gruer meg i grunn til opphold i fengsel, men kanskje godt jeg ikke vet helt hva jeg har i vente. Jeg har også tenkt på det med å ta den «lette» veien, men synes det blir helt feil. For det første er jeg ikke pasifist, og dimming på uriktig grunnlag er uaktuelt. Jeg føler at begge alternativene vil bli å gi opp kampen for frihet. Dessutten blir sannsynligheten for at det gjør noe med verneplikten… Read more »

Jonas
Jonas
13 years ago

Det føres ikke statistikk på antallet totalnektere, men det blir sagt at det ligger på mellom 100-150 i året. Personlig tror jeg tallet er lavere.

Kilde:
http://www.fvn.no/lokalt/article540461.ece
http://www.wri-irg.org/programmes/world_survey/country_report/en/Norway

Warz
Warz
13 years ago

Det er en annen ting jeg kom på…

Hvordan er det med rullebladet? Har fått mange advarsler om at det vil bli vanskelig å få seg jobb, til det har jeg bare svart at jeg ikke er interessert i å jobbe for slike trangsynte arbeidsgivere. Men generelt, har rullebladet ditt bydd på mange problemer?

Totalnekter
Totalnekter
13 years ago

Warz,

Oppgi mailadressen din så skal jeg svare på de spørsmål du har.

Warz
Warz
13 years ago

Hei,

Adressen er warzmx og legg til @gmail.com på slutten 🙂

HSK
HSK
13 years ago

Det varmer mitt 18-år gammle hjerte å se andre totalnektere i aksjon. Har selv nektet å møte opp på sesjon. Førstegangstjeneste blir det også null av!

Jeg lurer veldig på om det tilfeldigvis bor noen totalnekter rundt omkring i Oslo/Akershus; jeg hadde hvertfall fått ekstremt mye ut av å møte andre frihetselskere og konversere litt om konsekvenser av overbevisningene våre, osv.

Så hvis noen har samme trang som meg, ikke nøl med å svar her! Det hadde vært utrolig ålreit å få organisert en liten sammenkommst, syns nå jeg!

Fra arkivet