Diverse, Magasin

Norge utviser mennesker, men dreper dyr

Hvis mennesker tar seg ulovlig inn i Norge forsøker myndighetene å finne ut om de har lov til å være her, og så blir de utvist. Hvis de ikke er såkalt ureturnérbare. Dyr derimot, bli drept. Er dét rettferdig?


I Trøndelag holdes en hund på hemmelig sted. Majlo. Den skal drepes, for det har myndighetene bestemt. Hundens eneste forbrytelse er at eierne ikke viste at hundens rase er forbudt i Norge iht. Hundeloven. Noen har funnet ut at rasen amerikansk staffordshire terrier er «farlig. Hele listen over farlige hunder finner du her.

Det finnes et unntak i loven, som gjør at hunden kan utvises. Men på grunn av denne konkrete saken har byråkratene funnet ut at unntaket kun gjelder hvis dyret blir stanset på grensen… Har dyret først kommet inn i landet er det ingen bønn. Da venter bare døden.

Eierne har allerede tilbudt seg å flytte tilbake til Sverige, og har vært i gamlelandet for å finne nytt sted å bo. Men hos de byråkratiske firkanthodene finnes ingen pragmatisme, ingen menneskelighet. «Hundens beste venn» har vist seg å være en iskald paragrafrytter.

Hundeloven er ikke noe praktstykke av en lov. Liberaleren har tidligere omtalt hvordan loven ble til, og hvilken vilkårlighet som ligger til grunn.

Mest lest

Arrangementer