Ukategorisert

Årets marihuanamarsj

går av stabelen lørdag 02.mai. Oppmøte kl. 15. Det er med andre ord mulig å få med seg både 01.mai-tog og marihuanamarsj – for den som har planer om dét.


Det er organisasjonen NORMAL som informerer om marsjen på sin hjemmeside.

I Oslo er oppmøtested Youngstorvet.

Jeg deltok i toget i Oslo ifjor. Efterpå skrev jeg en artikkel der jeg oppsummerte mine inntrykk, og med følgende forslag til forbedringer:

«Forslag til forbedringer
Det er kanskje dristig for en som var med å demonstrere for legalisert cannabis for første gang, å komme med forslag til forbedringer – men det får stå sin prøve.

Neste år er det stortingsvalg. Da bør man forsøke å få flere appellanter til å stille opp. Eventuelt arrangere en paneldebatt på Youngstorvet, som en del av valgkampen. Idag var det ikke synlige arrangementer på Egertorvet – nærmest mot normalt for en lørdag eftermiddag. De to organisasjonene kunne hatt stand og appeller her parallelt med arrangementet på Youngstorvet. Slik ville interessen for saken og argumentene kunne økes. Når marsjen kommer forbi, kan støtteapparatet fra Egertorvet slutte seg til. Det er også naturlig å stanse utenfor Stortinget, og overrekke et opprop for en annen narkotikapolitikk – til en representant for Justiskomiteen eller Helsekomiteen.

Det kan også være en fordel for kjernetroppene å øve inn noen slagord. Det gir et bedre inntrykk enn spontane “fri hasj nå! eller “Cannabis!” under marsjen. Man går tross alt forbi en del potensielle meningsfeller. Derfor kan det være lurt å ha et solid opplegg løpesedler å dele ut. Å få meningsfeller fra andre organisasjoner, som Unge Venstre og Grønn Ungdom til å ha egne seksjoner i toget, kan øke togets lengde, politiske bredde og appell.»

Det skal bli spennende å se hvilket opplegg NORMAL har for årets marihuanamarsj.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer