Ukategorisert

Årets marihuanamarsj

går av stabelen lørdag 02.mai. Oppmøte kl. 15. Det er med andre ord mulig å få med seg både 01.mai-tog og marihuanamarsj – for den som har planer om dét.


Det er organisasjonen NORMAL som informerer om marsjen på sin hjemmeside.

I Oslo er oppmøtested Youngstorvet.

Jeg deltok i toget i Oslo ifjor. Efterpå skrev jeg en artikkel der jeg oppsummerte mine inntrykk, og med følgende forslag til forbedringer:

«Forslag til forbedringer
Det er kanskje dristig for en som var med å demonstrere for legalisert cannabis for første gang, å komme med forslag til forbedringer – men det får stå sin prøve.

Neste år er det stortingsvalg. Da bør man forsøke å få flere appellanter til å stille opp. Eventuelt arrangere en paneldebatt på Youngstorvet, som en del av valgkampen. Idag var det ikke synlige arrangementer på Egertorvet – nærmest mot normalt for en lørdag eftermiddag. De to organisasjonene kunne hatt stand og appeller her parallelt med arrangementet på Youngstorvet. Slik ville interessen for saken og argumentene kunne økes. Når marsjen kommer forbi, kan støtteapparatet fra Egertorvet slutte seg til. Det er også naturlig å stanse utenfor Stortinget, og overrekke et opprop for en annen narkotikapolitikk – til en representant for Justiskomiteen eller Helsekomiteen.

Det kan også være en fordel for kjernetroppene å øve inn noen slagord. Det gir et bedre inntrykk enn spontane “fri hasj nå! eller “Cannabis!” under marsjen. Man går tross alt forbi en del potensielle meningsfeller. Derfor kan det være lurt å ha et solid opplegg løpesedler å dele ut. Å få meningsfeller fra andre organisasjoner, som Unge Venstre og Grønn Ungdom til å ha egne seksjoner i toget, kan øke togets lengde, politiske bredde og appell.»

Det skal bli spennende å se hvilket opplegg NORMAL har for årets marihuanamarsj.

12 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Gullstandard
13 years ago

Og som alltid fremstår vel marsjen som et tiltak FOR marihuana, ikke sant ?
Mange potensielle menigsfeller, som er for legalisering, vil som vanlig stå over, pga vi ikke ønsker å delta i dopreklame.

Pleym
Pleym
13 years ago

Jeg vil heller ikke delta i dopreklame, men mener marsjen er et av de få synlige tiltakene som tar oppgjør med dagens feilslåtte narkotikapolitikk. Hvordan marsjen fremstår, kommer an på hvor mange «vanlige» motstandere av dagens narkotikapolitikk som deltar – og hvordan appellantene argumenterer.

Så, hvis Gullstandard ønsker å demonstrere mot norsk narkotikapolitikk får han med seg flest mulig meningsfeller og deltar, sammen med Liberalerens redaktør.

Sohail Ahmed
Sohail Ahmed
13 years ago

Jeg vet om mange som misbruker Marihuana. De fleste klarer fint å kombinere dette med jobb ogm skol, men jeg skal ikke lyve om at en av dem ble innlagt på psykatrisk, kun etter å ha røyket Marihuana. Likevel er jeg enig med dem som mener at det burde vært mildere straffer for å bli tatt med mindere mengder Marihuana. Det er underlig at det er lettere å skaffe sge hasj enn Alkohol for en 15åring. Det er en faktum at det finnes en del av dem som tar en Joint i ny og ne. Det er avslappende for mange,… Read more »

Pleym
Pleym
13 years ago

Hvis de kombinerer bruk av marihuana med jobb/skole kan det ikke kalles misbruk.

Det er neppe lov å røke marihuana under marsjen, eftersom inntak av narkotiske stoffer uansett er forbudt efter norsk lov.

Men jeg vil få lov til å henvise til min artikkel om sivil ulydighet, og følgene av dette:

http://1207.vgb.no/2005/12/06/sivil-ulydighet-en-nodvendighet/

Så kan du jo selv avgjøre om du vil bryte forbudet ved å røke. Isåfall bør du ta stilling til om du gjør dette fordi du gir blaffen i loven, eller som en planlagt politisk handling. Isåfall kan du be om å bli tiltalt efter Oppviglerparagrafen.

Arild Knutsen
13 years ago

Derfor er dette en viktig sak å støtte:

Sohail Ahmed
Sohail Ahmed
13 years ago

Jeg vet om folk som var med 2 år tilbake, og de røyket under marsjen. Ingen av dem fikk noen form for reaksjoner. Det blir jo vel misbruk, når man begynner å røyke både 5 og 10 gram om dagen. det går jo utover familielivet. etter jobben er de som oftest samlet hos en venn, der spiser man, ser på tv og røyker seg fjerne. Det burde vært lov det..;)? Burde det ikke;)?

Pleym
Pleym
13 years ago

Jo, naturligvis.

Bjarne
Bjarne
13 years ago

Jeg vuderer selv å være med i masjen, men jeg bor i trondheim, og er usikker på hvor stort dette miljøet er her? Og er veldig usikker med tanke om disse masjene framstår som reklame for hasj osv. For det ønsker jeg ikke å delta i. Selv baker jeg og dama litt morokaker en gang i blandt, kanskje en gang hver annen uke i snitt. Går dette under missbruk? Lurer på hvordan folk greier å misbruke denne planten så til de grader at de må bli innlagt på psykatrisk, jeg greier ikke å forstå dette fordi virkningen går ut etter… Read more »

Kjell T Ring
Kjell T Ring
13 years ago

Svar til Bjarne: Selve planten er ikke årsaken til skadene men mer en medvirkende faktor. Psykologi er et meget komplekst fagfelt. Bivirkningene til all form for rusmisbruk kan være blant annet depresjoner og angst. Misbruk er noe en definerer selv eller får definert av pårørende. Bare det å få en slik definisjon tredd ned over hodet kan være vanskelig for mange. Man kan føle seg hjelpeløs og mange vil oppleve å gradvis miste styringen av enkelte tanker og valg i livet. Slikt kan ta knekken på folk. Alle er ikke like sterke skjønner du. Så til selve planten som årsak… Read more »

Bjarne
Bjarne
13 years ago

Kjell T Ring, ja du kan nok ha et påeng når du sier at folk som allerede ikke er helt gode i hode ikke akkurat bedre av hasj, men kan ikke det samme sies hvis de bruker andre typer dop som Alkohol? Hvorfor er hasj så mye værre? fra min egen erfaring er hasj mye vennligere mot kroppen, jeg har kun engang blitt dårlig og det var en av første gangene jeg prøvde det (reagerte hovedsakelig på tobakken jeg røyka den med, ble dårlig i magen av den) etter det, uasnett mengde jeg har fått i meg har jeg aldri… Read more »

trackback
13 years ago

[…] Nylig nevnte Liberaleren at årets marihuanamarsj går av stabelen imorgen, på flere steder i landet. Vi kontaktet NORMAL og ba om å få vite hvordan programmet for dagen ser ut. […]

trackback
13 years ago

[…] Nylig nevnte Liberaleren at årets marihuanamarsj går av stabelen imorgen, på flere steder i landet. Vi kontaktet NORMAL og ba om å få vite hvordan programmet for dagen ser ut.  Jeg deltok i marsjen ifjor, og omtalte arrangementet her. […]

Fra arkivet