Ukategorisert

Krav fra NORMAL

NORMAL kommer med to konkrete krav til justisminister Knut Storberget etter at Maria Eliassen ble oppsøkt av politiet dagen etter at FEM sendte intervjuet med Eliassen.

NORMAL krever rett til å debattere cannabisforbudet uten frykt for represalier. Alt vi ønsker å fremme høyt og tydelig er en ærligere og sunnere cannabisregulering. «Bruk, men hold munn»-praksisen er skadelig i seg selv, og kan bare bedres med lovlig regulert bruk – den bruk som under totalforbud bare har økt i 45 år nå, skriver Ole Ullern på nettstedet som organisasjonen har.

NORMAL krever også at justisminister Storberget instruerer politiet om ikke å særforfølge cannabisbrukere som er ærlige om sin bruk, og påser at ytringsfriheten gjelder også her – som for ham selv omkring hans lignende lovbrudd. Likhet for loven må gjelde også cannabisbrukere.

Hadde ytringsfriheten hatt gode rammevilkår, ville kravene fra NORMAL vært unødvendige. Dessverre har politikerne mye å rette på også på dette området.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer