Ukategorisert

Et kjent regelverk og idiotiske regler

Det har blitt kjent i media at fotballedere driver med veddemål på egne lag. Mange ledere unnskylder seg med at regelverket er ukjent. Det er sludder!

Det er VG som har en artikkel om at Ingebrigt Steen Jensen, en kjent Stabæk-leder, får støtte av andre idrettsledere etter at det ble kjent at Stabæk-lederen hadde satset penger på Stabæk i kampen mot Start.

I fotballforbundets kampreglement står det følgende under punktet Fair play:
Ingen av aktørene nevnt i (1) kan, direkte eller indirekte, delta i veddemål om resultatet i kamp en selv deltar i, på noe vis medvirke til eller forsøke å medvirke til bestikkelser, eller forsøke å påvirke resultatet i en kamp gjennom usportslig adferd.

I punkt 1 er spillere, ledere, trenere, støtteapparat og ansatte nevnt.

Kvisvik var først
Allerede høsten 2007 ble det kjent at Raymond Kvisvik, en profilert tippeligaspiller, satset penger på eget lag, stikk i strid med regelverket til Norges Fotballforbund. Hos liberalister fikk Kvisvik støtte, fordi idrettspolitikerne har vedtatt et vanvittig dårlig regelverk. Reglene er like dårlig i dag, men mer kjent enn de var i 2007.

Hvorfor….
Det er underlig at mange personer i norsk idrett reagerer på ulike vedtak. Likevel går vedtakene igjennom rimelig enstemmig på de forskjellige tingene. De som er motstandere av et forslag som reduserer personlig frihet og eiendomsrettigheter, må stemme imot forslaget. Får forslaget flertall, blir det gjeldende politikk som rammer alle medlemmene som frivillig har sluttet seg til en del eller deler av idrettsbevegelsen.

Siste store sak er fra 2008, der fotballklubben Manglerud Star ikke fikk friheten til å velge draktsponsor. En håpløs sak fordi mange idrettspolitikere sov da det øverste organet ga full støtte til den norske spillpolitikken. Taperen ble ytringsfriheten, en frihet som skal beskytte oss alle.

Det er irriterende at idrettspolitikerne fatter idiotiske vedtak uten særlig debatt. Vi har alle et ansvar til å stoppe forslag som reduserer eiendomsrettigheter.

Mest lest

Arrangementer