Ukategorisert

Et kjent regelverk og idiotiske regler

Det har blitt kjent i media at fotballedere driver med veddemål på egne lag. Mange ledere unnskylder seg med at regelverket er ukjent. Det er sludder!

Det er VG som har en artikkel om at Ingebrigt Steen Jensen, en kjent Stabæk-leder, får støtte av andre idrettsledere etter at det ble kjent at Stabæk-lederen hadde satset penger på Stabæk i kampen mot Start.

I fotballforbundets kampreglement står det følgende under punktet Fair play:
Ingen av aktørene nevnt i (1) kan, direkte eller indirekte, delta i veddemål om resultatet i kamp en selv deltar i, på noe vis medvirke til eller forsøke å medvirke til bestikkelser, eller forsøke å påvirke resultatet i en kamp gjennom usportslig adferd.

I punkt 1 er spillere, ledere, trenere, støtteapparat og ansatte nevnt.

Kvisvik var først
Allerede høsten 2007 ble det kjent at Raymond Kvisvik, en profilert tippeligaspiller, satset penger på eget lag, stikk i strid med regelverket til Norges Fotballforbund. Hos liberalister fikk Kvisvik støtte, fordi idrettspolitikerne har vedtatt et vanvittig dårlig regelverk. Reglene er like dårlig i dag, men mer kjent enn de var i 2007.

Hvorfor….
Det er underlig at mange personer i norsk idrett reagerer på ulike vedtak. Likevel går vedtakene igjennom rimelig enstemmig på de forskjellige tingene. De som er motstandere av et forslag som reduserer personlig frihet og eiendomsrettigheter, må stemme imot forslaget. Får forslaget flertall, blir det gjeldende politikk som rammer alle medlemmene som frivillig har sluttet seg til en del eller deler av idrettsbevegelsen.

Siste store sak er fra 2008, der fotballklubben Manglerud Star ikke fikk friheten til å velge draktsponsor. En håpløs sak fordi mange idrettspolitikere sov da det øverste organet ga full støtte til den norske spillpolitikken. Taperen ble ytringsfriheten, en frihet som skal beskytte oss alle.

Det er irriterende at idrettspolitikerne fatter idiotiske vedtak uten særlig debatt. Vi har alle et ansvar til å stoppe forslag som reduserer eiendomsrettigheter.

0 0 vurderinger
Vurdering
5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
Martin
11 years ago

Det er ikke en idiotisk regel. Denne regelen er lagd p.g.a at spillere og andre innad i en klubb ikke skal tjene på å tippe på seg selv. I Russland er dette lov, og der sliter de med dette.

bigboyen
bigboyen
11 years ago

Jeg ser ikke problemet i å spille på seg selv, for alle tippeligaspillere og lag har jo allerede en økonomisk interesse av å vinne kampene.

Problemet oppstår jo om noen velger å spille mot sitt eget lag. Desverre har man mye erfaring med kampfiksing, men det er ikke et problem som forsvinner selvom man forbyr deltakere å spille på egne kamper. Og spesielt ikke slike lykkespill som Ingebrigt driver med, han kunne like greit spilt lotto.

Sørlending
Sørlending
11 years ago

Norges Fotballforbund er en PRIVAT organisasjon, med FRIVILLIG medlemskap, så liberalister vil vel ikke nekte dem å ha det regelverket de sjøl måtte ønske? Dette er jo et eksempel på en privat lov, og iallfall en del liberalister er jo tilhengere av å erstatte statlige lover med private.

Jeg regner forresten med å du er tilhenger av å legalisere innsidehandel også? Det er jo til og med et statlig forbud!

Fra Liberalerens arkiv

 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Det er farlig å dele verden i kun toDet er farlig å dele verden i kun to
  Liberalismen er den ideologien som lider mest av å dele verden inn i to forenklede virkeligheter.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?