Ukategorisert

Det nærmer seg forfall for TV-skatten

Den 31. juli er det forfallsdato for TV-lisensen. To ganger i år må norske borgere betale 2 334,96 kroner, helt uavhengig hvilket forhold vi har til NRK.

Giroen for juli måned er på 1 167,48. De som dropper å betale giroen vil etter halvannen måned få en purring på 1 342,60 kroner. Da er en tilleggsavgift på 15 prosent lagt til den opprinnelige summen.

TV-lisensen er en skatt vedtatt av politikerne. Den er urettferdig, fordi mange borgere må betale for noe de ikke benytter. Alle som har fjernsynsmottaker skal betale kringkastningsavgiften.

Dine Penger har mer informasjon om TV-skatten, en skatt som liberalister vil avskaffe.

Aksjoner på Facebook.com
På nettsamfunnet Facebook.com, er det flere grupper mot TV-skatten. Gruppen med størst oppslutning er Vi skal fjerne TV-lisensen, og vi trenger deg for å få det til!. I skrivende stund er medlemstallet i denne gruppen 217 730. Du leste riktig; 217 730.

En annen gruppe er Fjern TV-lisensen og privatiser NRK!. Medlemstallet er ikke spesielt høyt, men 125 personer ønsker å fjerne TV-lisensen, samt å privatisere NRK, et standpunkt som er liberalisme i praksis.

13 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas
Thomas
12 years ago

Lisensen er jo tidenes forretningside. Bare send ut regning to ganger i året og tving folk til å betale for et middelmådig produkt, og vips:
du har en bedrift som går av seg selv. Fantastisk.. litt merkelig at ingen andre gjør det samme.

Geir
Geir
12 years ago

Ja Trond Giske går over lik for å få inn denne avgiften.

arne andersen
arne andersen
12 years ago

c+ og viasat er værre ,har du motaker fra dem på dass forexempel må du betale for dette har du motaker på soverum må du betale for det
samtidig har du en i stua må du jaggumæ betale for den også vel og mærke hvis du vil se på noe da.Nrk er bare barnematen iforhold til disse

Pleym
Pleym
12 years ago

Men det er en frivillig avtale du har inngått. NRK-lisensen er avgift på å ha et TV-apparat, men den går kun til statens eget TV-selskap.

arne andersen
arne andersen
12 years ago

Ved og fjerne lisensen blir det Torro supper
som får enerett på sannheten!

arne andersen
arne andersen
12 years ago

Lisensen er ikke noe norskt fenomen ,flere i europa har det samme.

Pleym
Pleym
12 years ago

Jeg må tilstå at jeg ikke kjenner spesielt til hvordan TV-lisensen er organisert i andre land, men ønsker man en statlig kringkasting uten reklame (eller sponsing som NRK nå benytter seg av), bør betalingen skje på annen måte enn som en avgift når du kjøper ditt første TV-selskap. Skal lisensen bestå bør den isåfall gå til staten som andre avgifter. Så får Stortinget diskutere hvordan NRK skal finansieres.

Pleym
Pleym
12 years ago

Forøvrig mener Liberaleren det ikke er en statlig oppgave å drive radio- og TV-kanaler.

ML
ML
12 years ago

Gjør livet surt for NRK. Når du får regningen ber du først om utsettelse, da det er vanskelig å betale hele på en gang. Deretter deler du opp beløpet med antall dager det er til forfall. Betal dette beløpet inn en gang daglig, uten KID, men med en melding om at det er fra deg.
Du har betalt og har ditt på det rene til forfall, men NRK må slite rævva av seg for å finne betalingene dine. 😉

Epleguten
Epleguten
12 years ago

NRK er for tiden den eneste brukbare TV-kanalen. Jeg betaler gladlig lisens for å beholde NRK. Møkk lei reklamehelvetet…

Cardinal
Cardinal
12 years ago

TV lisensen er totalt uretferdig fordi man må betale for å ha TV apparatet i stua selv om det ikke brukes. Lisensen er fra den gang vi kun fikk en kanal NRK og det var dyrt å få igang tv sendinger i Norge. Lisensen var en del av driftskostnadene. Idag sendes tv programer over satelitt og vi kan se fra hele verden. Dette gjør at vi ser minimalt på norsk tv, pluss at det meste av tv er finansiert av reklame. Egentlig skulle tv lsensen vært ophørt i 1985 da man slapp til private aktører i eteren. Alle andre må… Read more »

ML
ML
12 years ago

@Cardinal – Nå har vi politikere som matcher stikkordene «juks», «pose og sekk», «avgift» og «gammeldags».
Det er kanskje ikke så rart at TV-lisensen består når politikerne lever i sin egen boble?

Guro
12 years ago

Faktisk så er selve lisensen «kun» på 2162 kroner i året, men så må man jo betale moms, så da blir det 173 kroner til.

Man betaler altså 8% moms på tv-lisensen, merverdiavgift på kringastingsavgiften.

Hvor dumt er det?!

Fra arkivet