Ukategorisert

SV misbruker ordet privatisering

I rapporten som SV har lansert, misbruker partiet ordet privatisering. SV farer faktisk med usannheter!

I punkt 8 ”Privatisering og konkurranseutsetting” står det blant annet følgende:
FrP og Høyre er enige om å privatisere vannkraft, sykehus, skoler og Posten.

Fremskrittspartiet og Høyre vil ikke privatisere sykehusene og skolene. Å privatisere er at det offentlige, altså stat, fylke og kommune, ikke har ansvar for å finansiere eller å produsere en vare eller en tjeneste, og heller ikke har noe ansvar for at en vare/tjeneste i det hele tatt blir produsert. Ingen av partiene på Stortinget har foreslått at helse og utdanning skal bli et ansvar for hver enkelt av oss.

Det som er god fremskrittsparti- og høyrepolitikk, er utstrakt bruk av konkurranseutsetting, altså noe som tidligere har vært en offentlig produsert vare eller tjeneste i fremtiden også kan produseres av private. Finansieringen er offentlig. Konkurranseutsetting betyr i praksis bruk av skattefinansierte penger.

Liberaleren har tidligere publisert artikkelen Noen definisjoner – for en redeligere og ryddigere debatt. Denne artikkelen er dessverre fortsatt høyaktuell.

Mest lest

Arrangementer