Ukategorisert

SP svarte Nettavisen

SP har i sitt svar til Nettavisen på spørsmål om hva de mener om EUs datalagringsdirektiv gjentatt hva landsstyret har vedtatt: SP er villig til å bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen for å hindre at direktivet blir en del av norsk lov. Kun Ap har latt være å svare på Nettavisens spørsmål.

Svarene fra de andre partiene har Liberaleren kommentert her. Nettavisens opprinnelige utfordring til partiene finner du her.

Ifølge dagens artikkel hos Nettavisen har SP svart følgende på spørsmålet om veto mot datalagringsdirektivet:

«Ja. Innføring av datalagringsdirektivet i Noreg vil føre til at store mengder personlig informasjon om oss alle skal registreres og lagres over relativt lang tid. Det vil sette personvernet og ytringsfridomen under press. Senterpartiet mener datalagringsdirektivet vil kunne få alvorlige følger, og mener derfor at reservasjonsretten bør brukes.»

Nettavisens artikkel finner du her.

Nå har SP stilt seg på samme side som Venstre, SV, og FrP av stortingspartiene; de som er villig til å bruke reservasjonsretten. KrF vil ha avklart EØS-relevans for direktivet før de tar stilling til å bruke reservasjonsretten.

Av partier utenfor Stortinget er Rødt, Kystpartiet og Miljøpartiet De Grønne for å bruke reservasjonsretten.

Liberaleren har fortsatt ikke fått svar på spørsmålet om hvem som har svart på vegne av Høyre til Nettavisen, og om Unge Høyre-leder Henrik Asheim og stortingskandidat Torbjørn Røe Isaksen bifaller svaret.

Spørsmålet til Senterpartiet er om hvorfor partileder Liv-Signe Navarsete sleper benene efter seg i denne saken. Hun er tross alt ansvarlig statsråd med ansvar for om direktivet skal innføres eller ikke. Man skulle tro hun ville sette igang de nødvendige utredningene. Hun sa også i sin landsmøtetale at Sp var «mest imot» datalagringsdirektivet.

La Handling følge ord, Navarsete!

Mest lest

Arrangementer