Ukategorisert

Husleie på eget hus

Flere og flere må betale husleie på eget hus, penger som går til kommunepolitikerne slik at de slipper å effektivisere driften i kommunesektoren.

Nærmere 40 prosent av landets kommuner har eiendomsskatt. Bare siden kommunevalget i 2007 har 33 nye kommuner innført skatten, melder VG.no.

I 2001 var det til sammen 114 kommuner som hadde eiendomsskatt på private boliger. Nå har 166 kommuner eiendomsskatt, viser tall fra KS og Huseiernes Landsforbund.

Økningen i eiendomsskattkommuner, viser at det er enklere for politikerne å innføre en ny skatt fremfor å kutte utgifter i offentlig sektor.

Les mer om eiendomsskatt, en artikkel fra Liberalerens arkiv.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
12 years ago

Eiendomsskatt er en utmerket skatteform som burde vært en god ting for alle kommuner.

At Liberaleren er i mot skatt generelt er greit nok, men Liberaleren er stadig allergisk mot grunnleggende økonomisk innsikt.

Gullstandard
12 years ago

Jeg tviler på at redaksjonen i herværende organ er ukjent med basis økonomi. Jeg tror faktisk det er en av de redaksjonene der den økonomiske innsikten er størst (ikke det at sterk konkurranse).

Men du blander bedømmelse av skatteformer med innsikt. De skjønner nok hvorfor eiendomsskatt er så tiltalende for de skatteglade, men de er MOT den. Capice ?

Runar
Runar
12 years ago

Konrad: «Eiendomsskatt er en utmerket skatteform som burde vært en god ting for alle kommuner.» Ja, spør en minstepensjonist med hytte i Kragerø hvilken «utmerket» og «god ting» denne eiendomsskatten er: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.5105910 Eiendomsskatten er umoralsk. Dønn umoralsk. Enda mer umoralsk enn inntektsskatten, fordi man betaler skatt av penger som man allerede har betalt skatt av (minst) en gang før. Verdien på en eiendom sier dessuten ikke nødvendigvis noe om skatteevnen (se eksemplet fra Kragerø). Man straffes økonomisk fordi man tilfeldigvis har en eiendom på et sted hvor prisene har blitt drevet i været av velbeslåtte. Konsekvensen av Konrads syn på… Read more »

Leirbag
Leirbag
12 years ago

«At Liberaleren er i mot skatt generelt er greit nok, men Liberaleren er stadig allergisk mot grunnleggende økonomisk innsikt.» Jasså? Jeg vil gjerne høre hvordan ‘eiendomsskatt’ kommer inn under ‘grunleggende økonomi’ innenfor en stat/et samfunn. Jeg tror heller det er du som mangler grunnleggende forståelse for liberalistisk tankegang i henhold til hvilke skatter som bør være, og hvilke som bør bort. Å måtte skatte av å eie eiendom/bolig er helt latterlig. Spesielt når man tenker på at brorparten av befolkningen må sette seg i enorm gjeld for å kunne anskaffe seg en bolig i første omgang. Og det er også… Read more »

Fra arkivet