Ukategorisert

Kandidaten. Idag: Magnhild Meltveit Kleppa

Kandidaten er et kort intervju med en person som stiller opp som stortingskandidat.

Dagens gjest heter Magnhild Meltveit Kleppa, 1. kandidat i Rogaland for Senterpartiet. Hun er kommunal- og regionalminister i den rødgrønne regjeringen. Kleppe har bred politisk erfaring. Hun har vært alt fra kommunestyrerepresentant til stortingsrepresentant, og er i dag statsråd.

Liberaleren har omtalt Kleppa tidligere, blant annet i artikkelen Kleppas omvendelse.

Hun har også ansvaret for forsøksordningen med stemmerett for 16-åringer, en ordning som Liberaleren støtter.

Hva vil du gjøre med datalagringsdirektivet som stortingsrepresentant?
–Jeg går inn for at Norge bruker vetoretten og sier nei til direktivet, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Hvilke skatter vil du redusere eller avskaffe?
–Jeg vil redusere skatten for ”enpersonshushold” og vil gi denne gruppen skattefradrag. Jeg vil også arbeide for å fjerne skatt på arbeidende kapital for selvstendig næringsdrivende og jeg vil styrke BSU-ordningen, noe som vil gi skattefradrag, sier Kleppa.

For eller imot den nye ekteskapsloven?
–For, svarer Kleppa uten å nøle.

Går du inn for kjønnsnøytral verneplikt?
–Nei, sier Kleppa.

Er det noen du heller ser innvalgt fremfor deg selv?
–Nei, sier en selvsikker stortingskandidat.

Hvor stor sannsynlighet er det for at du blir valgt inn på Stortinget?
–Den er stor, sier Kleppa.

Hva gjør du valgnatta?
–Jeg følger nøye med på valgsendingene på Senterpartiets valgvake i Stavanger eller i Oslo, sier Magnhild Meltveit Kleppa.

Tags:

,
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sentrumskonservativ
12 years ago

Når Kleppa sier at hun er for den nye ekteskapsloven, betyr det da at hun støtter loven i sin helhet? Det kan det neppe bety, ettersom hun (sammen med kollega Navarsete) tok dissens om den delen av loven som omhandler kunstig befruktning. Men å stemme imot kunstig befruktning er ikke det samme som å stemme imot lovens overskrift og loven i sin helhet – fordi helheten for enkelte synes viktigere enn de enkelte deler man måtte være imot. Motstanden mot kunstig befruktning stikker kanskje ikke så dypt at Kleppa (og odelstingsrepresentanter i samme situasjon) stemmer nei når hele loven voteres… Read more »

Runar
Runar
12 years ago

Det at Kleppa snudde i spørsmålet om den nye ekteskapsloven fordi hun fikk problemstillingen nært inn på livet sier vel egentlig det meste om det moralske grunnlaget for formynderpolitikernes reguleringsiver. Så fort man har en nær slektning eller nær bekjent som blir urettmessig rammet av illiberale lover, har man en tendens til å snu. Det burde være en vekkerklokke for noen og enhver med (over)reguleringsiver. Også de man ikke kjenner blir urettmessig rammet av denne type lover. Kleppas helomvending når hennes egen sønn ble berørt bør fortelle både henne og andre at det kan være lurt å tenke på de… Read more »

trackback
12 years ago

Bdsm tgp….

Bdsm. Bdsm comics. Bdsm stories. Bdsm library. Chubby plumper bdsm. Free bdsm stories….

Fra arkivet