Ukategorisert

De kriminelle forbereder seg

I natt blir skattelistene for 2008 offentliggjort. De kriminelle, media og snokerne får et eldorado, vedtatt av det politiske flertallet.

Christian Meyer, seniorrådgiver i Norsk senter for informasjonssikring, mener at skandalen med kredittkort på avveie i Spania kombinert med skattelister på nett i Norge, er en drømmesituasjon for svindlere som er på jakt etter intetanende ofre.

–Jeg er nesten sikker på at de som står bak denne svindelen vil benytte seg av skattelistene på nett. Her snakker vi om at man vasker lister med kortdata mot skattelistene for å finne frem til riktige ofre. Jeg har også snakket med mennesker som opererer som ID-tyver. De er veldig fornøyde med den norske praksisen om å offentliggjøre skattelistene, sier Meyer til Skattebetaleren.no.

Snoking
De neste dagene vil mange hundre tusen nordmenn snike rundt på ulike nettsted for skattesøk. TV2.no ber borgerne sjekke sjefens lønn og svigerfars formue på nettstedet til TV2.

Regjeringen mener det er viktig å offentliggjøre skattelistene for å styrke den kritiske debatten om skattemessige forhold. Regjeringen mener offentliggjøring bidrar til den samfunnsmessige kontrollen med ligningsmyndighetene. Hemmelighold av resultatet av ligningen kan skape grunnlag for spekulasjoner omkring ligningsarbeidet i sin alminnelighet og om fastsettingene for enkeltpersoner eller grupper av skattytere.

Regjeringen, og dermed stortingsflertallet, tøyser. Offentlige skattelister bidrar i liten grad til kritisk debatt om skattemessige forhold. Det kommer vi til å få se mange bevis på de neste dagene.

For Liberaleren er skattetall og annet som gjelder personlig økonomi, nettopp dét; en personlig sak. Derfor bør skattelistene ut av offentligheten. De er misvisende, oppmuntrer til kikkermentalitet, kriminalitet, misunnelse og forbruksvekst. Det er statens skyld, gjennom Skatteetaten, at offentligheten får et galt bilde av deg som borger.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer