Ukategorisert

HEF sent ute om kongens trostvang

Human-Etisk Forbund kritiserer ifølge VG Kong Harald fordi han i forbindelse med besøk i en moské uttalte at norske konger også i fremtiden bør bekjenne seg til den kristne tro. HEF er lovlig sent ute med sin kritikk.

Det positive er jo at kongen ikke sier noe om hvilket kristent kirkesamfunn hans efterfølgere skal være medlemmer av. Merk at i Grunnlovens § 2 står det ikke bare at kongen skal være kristen, han skal være lutheraner. Med kongens uttalelse kan det jo åpnes for at fremtidige konger eller dronninger konverterer til for eksempel den katolske tro.

Viktigere er det at dette slett ikke er noe nytt standpunkt fra kongen. Allerede i forbindelse med statskirkeforliket fikk kongen det som han ville. Liberaleren var blant dem som omtalte dette. 26.april. Ifjor.

Kongen blander seg inn i noe han ikke har noe med å gjøre. Vanlige foreldre kan ikke velge religion for sine barn. Kongen kan heller ikke bestemme hva som skal stå i Grunnloven. Men denne gang gjorde han det. Og 7 partier på Stortinget bøyet hodet i respekt for Hans Majestets ønske.

Forkastelig. Lite prinsipielt.

At kongen nå gjentar sitt syn burde ikke overraske noen.

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
12 years ago

[…] om hvorfor Human-Etisk Forbund er sent ute, her. Vurdert til: av 0 […]

John M
John M
12 years ago

> Med kongens uttalelse kan det jo åpnes for at
> fremtidige konger eller dronninger konverterer
> til for eksempel den katolske tro.

Du trekker tøyer ikke strikken litt langt nå? Et enkelt sitat i generelle termer åpner ikke for noe som helst. Det Kongen sier er at endringer er uaktuelt. Da blir det fortsatt som det står i loven, evt. inntil loven endres, det avgjør ikke Kongen.

Ola dunk
Ola dunk
12 years ago

Human-Etisk forbund er en hårsår duste gjeng.

Minner mye om vampyrer som ikke tåler kors og
hellig vann o.l

Haha
Haha
12 years ago

Heller DØD enn en muslimsk konge!

Cathrine
Cathrine
12 years ago

Lenge siden jeg innså at Human-etisk forbund ikke er noe annet enn en ateistisk sekt, og på sin måte like religiøse i sin tro som dem de ynder å kritisere! I gamle dager fantes det ikke noe alternativ for oss som ønsket å støtte opp om tiltak for økt religionsfrihet, men i dag eksisterer det heldigvis en organisasjon som har litt mer omløp mellom ørene: Sosialhumanistene.

Hilsen Cathrine

PC
PC
12 years ago

Sjekk linken og les boka, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything, Christopher Hitchens. http://www.youtube.com/watch?v=0YPmt8TUoX4&NR=1

Jens Brun-Pedersen
Jens Brun-Pedersen
12 years ago

Sent ute? Vi bare gjentar det vi har sagt i mange, mange år, Pleym Christensen. I likhet med deg mener vi at dette har kongen intet med. Om kongen skal være Den norske kirkes overhode, er noe våre folkevalgte skal bestemme. Pussig at ikke kongen er informert om den pinlige episoden med svenskekongen da han insisterte på fortsatt å være overhode for Svenske kyrkan – da stat og kirke skilte lag der i år 2000. Dessuten er det religionsfriheten til kongens etterkommere vi uttaler oss om. For kongen er dette intet problem i og med at hans personlige tro passer… Read more »

Erik Sandal
Erik Sandal
12 years ago

Dette løses enkelt og elegant:

A: Totalt skille mellom stat og religion/org.
livsyn (også økonomisk!!)

B: Monarkiet oppheves, og Norge blir en
konstitusjonell republikk.

Vidar
Vidar
12 years ago

Sammenligninga mellom HEF og en vampyr var ikke dum 😉 For makan til hysteriske kristendomshatere!
Kongen forholder seg for det første til Grunnloven. Hvis man ev. mener DEN bør endres, bør man ikke først og fremst kritisere KONGEN!
Dernest uttalte kongen seg som enhver kristen PERSON ville gjort; at han ønsker at hans barn og barnebarn (de fremtidige norske kongene…) også vil være kristne. Akkurat dèt burde selv ateistene/religions-ignorantene i HEF forstå!
Den eneste – men STORE – feilen kongen gjorde, var at han overhode gjennomførte dette moskè-besøket, og på den måten bidro til ytterligere aksept for islam i Norge!

Fra arkivet