Ukategorisert

Loven har ikke virket

Forbudet mot kjøp av sex har ikke virket.

Natt til søndag var NRK på en kjøretur i Oslo sentrum. Kjøreturen avdekket mange kvinner i sentrum som selger sex. Loven om kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester er en fiasko.

Liberaleren er ikke overrasket. Vi vet at lover og forbud ikke fungerer. Tvert imot har politiske inngrep mot personlig frihet en rekke bivirkninger. Menneskene tilpasser seg begrensningene og de som ønsker å få behovet dekket, omgår begrensningene.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George
12 years ago

Lover og forbud uten særlig håndhevelse fungerer iallfall ikke. Hvis det skal fungere, må man slå ned hardt på virksomhet og skremme dem som bryter loven til å ikke gjøre det mer, ev. finne andre steder å gjøre det de driver med.

Eller så kan vi prøve en litt mer liberal politikk à la Nederland…

Per
Per
12 years ago

Denne loven er en skandale. Jeg kjenner minst tre menn som kjøper sex, og ingen av dem har endret mening om det pga. denne loven. Alle tre er faktisk hyggelige, normale gutter. Det er snakk om at noen sære feminister/moralister har fått trumfet gjennom en lov som er gammeldags og helt på trynet – her skal man legge skylden på én part, i en transaksjon mellom to voksne mennesker der begge parter er ansvarlige. Dessuten er det mange som selger sex frivillig, sosiologene har ikke rett i at det alltid er noe negativt bak. Og når loven vitterlig gjør hverdagen… Read more »

Morten
Morten
12 years ago

De prostituerte ønsker at prostitusjon blir lovlig i en form der de prostituerte selv får drive bordeller i kollektiv. De ønsker ikke et apparat med bakmenn som profitterer. Akkurat som advokatfirma ikke kan drive kjedevirksomhet, kan man underlegge denne bransjen visse villkår som gir de som jobber med det størst innflytelse på egen hverdag.

Ove Vanebo
Ove Vanebo
12 years ago

Jeg får et rimelig stort oppslag i Dagbladet fredag om å legalisere bordeller.

Leif
Leif
12 years ago

I homofile miljøer i Oslo har det vært helt vanlig å selge litt sex til eldre homser – på frivillig basis. Jeg kan ikke skjønne hvorfor dette skal være forbudt. Det er kun når det skjer ufrivillig at det oppleves som traumatisk. De prostituerte i Amsterdam og andre steder sier ofte nei hvis det er kunder de ikke ønsker å ta. Dette er mye mer nyansert enn feminist-ekstremistene i SV og AP tror…

Fra arkivet