Ukategorisert

Torbjørn Røe Isaksen om narkotika

Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen skriver om narkotika på Minerva.

Hver gang en Høyre-politiker tar opp narkotikaproblematikken, prøver skribenten å følge med. Rett og slett fordi Høyre forsvarer nulltoleranse mot narkotika, en politisk kurs som har vært totalt mislykket. Jeg gleder meg til den dagen en sentral Høyre-politiker foreslår legalisering, etter samme modell som dagens vinmonopol. Høyre har forsvart og argumentert for Vinmonopolets rolle i det norske velferdssamfunnet.

Røe Isaksen har endret skjegget mer enn standpunktet til narkotika siden 2004. (Foto: Konservativ.no)
Røe Isaksen har endret skjegget mer enn standpunktet til narkotika siden 2004. (Foto: Konservativ.no)

Torbjørn Røe Isaksen kom ikke med noe nytt i dagens innlegg, bortsett fra at han ønsker en åpen debatt. Noen vil hevde det er et fremskritt fra en sentral Høyre-politiker.

I 2004 intervjuet Liberaleren Torbjørn Røe Isaksen, og da var han nyvalgt leder i Unge Høyre. På vårt spørsmål om å legalisere narkotika, svarte han slik:
–Kan det legaliseres? Ja. Finnes det fordeler? Ja, noen. Bør det skje? Nei. Hvorfor? Fordi ulempene er større enn fordelene. Ingen har rett til å ødelegge den delen av seg selv som gjør en i stand til å fungere som en samfunnsborger.

Røe Isaksen har dessverre endret seg lite på narkotikafeltet siden intervjuet ble gjort i 2004.

8 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Fordelene er større enn ulempene hvis han tar seg bryet med å studere dette nøyere.

Selv om man legaliserer etter en modell som ikke er rent liberalistisk med cannabismonopol og skattelegging og der enkelte leger får skrive ut hardere stoffer, og selv om man ikke avskaffer gratis helsetjeneste, vil det allikevel bli langt billigere enn den neglisjerende og repressive politikken som føres i dag. Den eneste funksjonen nulltoleranse har er å bringe degradering, død og elendighet til tusener av borgere.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Det overasker meg et Røe Isaksen klarer å lire av seg usannheter som at økt tilgjengelighet tilsvarer økt forbruk. Og attpåtil prøver å si at dette er en opplest og vedtatt sannhet. En del interessante fakta omkring rusmidler som alltid overses: MDMA – http://www.forskning.no/artikler/2008/desember/205887 Psilocybin – http://www.maps.org/research/cluster/psilo-lsd/pca1protocol.pdf Ibogain – http://www.svt.ntnu.no/psy/pt/artikler/2009.1.harklau.pdf Cannabis – Vel, her er det mye som tyder på at det kan virke som medisin mot mangt og meget. Og slik kan listen fortsette i det uendelige med LSD, DMT, så godt som alle hallusinogener etc. Hvorfor kan det ha seg at når det kommer til rusmidler så er… Read more »

Onar Åm
12 years ago

«Ingen har rett til å ødelegge den delen av seg selv som gjør en i stand til å fungere som en samfunnsborger.»

Jeg grøsser når jeg hører dette, for det er kjernen i fascismen. Alle skal med, ingen slipper unna. Både Mussolini og Hitler hadde lover som forbød enkeltindividet å gjøre ting som var skadelige for seg selv.

Anonym
Anonym
12 years ago

Her er noen interessante sitater fra berømte amerikanere som setter dette i et interessant lys

http://quotes.liberty-tree.ca/quotes_by/harry+j.+anslinger

http://yes390.org/quotes.html

Spesielt ett sitat fra selve mannen bak marihuanaforbudet som har spredd seg internasjonalt, Harry Anslinger, sier vel sitt

«There are 100,000 total marijuana smokers in the US, and most are Negroes, Hispanics, Filipinos and entertainers. Their Satanic music, jazz and swing, result from marijuana usage. This marijuana causes white women to seek sexual relations with Negroes, entertainers and any others.»

Anonym
Anonym
12 years ago

Sverige anses som ganske fascistisk i store deler av den frie verden.

Marc Emery mener marihuana har hatt en stor innvirkning på kreativiteten i Silicon Valley, og at det faktum at Sverige ikke har oppfunnet noe nytt siden Volvo er fordi de ikke bruker cannabis.

Leirbag
Leirbag
12 years ago

Onar Åm, de ordene til Røe Isaksen prøvde jeg å forklare i min forrige kommentar. Det handler om at vi skal jobbe mest mulig, skape mest mulig og forbruke mest mulig (og selvsagt, betale inn mest mulig skatt til fellesskapet). Og politikerne er bevisste på akkurat dette området, selv om mange jeg diskuterer med ikke er enige om dette. For å liste opp et par punkter: – Det er en grunn til at vi har et så høyt skattenivå her til lands. Jo mindre vi har mellom hendene, dess større kontroll får staten. – Jo høyere skatt, dess mindre råd… Read more »

Henrik
Henrik
12 years ago

– De som går på trygd driver ofte med aktivisme. Se på det som fritid der du får tilbake skattepenger, og da kan selv en liberalist tillate seg det.

Henrik
Henrik
12 years ago

Amerikanere synes vi er veldig ufrie her til lands

Fra arkivet

 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Den gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfraDen gale kongen og hans lege – og en revolusjon ovenfra
  Johann Friedrich Struensee gjennomførte en revolusjon i Danmark-Norge. Fra toppen av det dansk-norske eneveldet. Han ble henrettet 28.april 1772, for majestetsfornærmelse.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Individet i det norske samfunnetIndividet i det norske samfunnet
  Direkte og åpen dialog (uten promille) er ikke typisk norsk.