Ukategorisert

Elektronisk valg i 2011

Kommunal- og regionaldepartementet har bestemt at 11 kommuner får prøve ordningen med elektronisk valg i 2011.

Departementet har plukket ut 10 kommuner og en bydel i Oslo som får være med på prøveordningen. Det betyr at velgerne i Bodø, Bremanger, Drammen, Hammerfest, Mandal, Radøy, Re, Tynset, Vefsn og Ålesund, får muligheten til å avgi stemmer via internett.

Velgere får muligheter til å avgi stemmer via internett.
Velgere får muligheter til å avgi stemmer via internett.

56 kommuner ble invitert til å være med på forsøksordningen. Det var 35 kommuner som søkte, ifølge en pressemelding fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Hurra
Den rødgrønne regjeringen fortjener sterk kritikk på mange saker, men på valg holder Jens Stoltenberg & co på å gjennomføre en norsk revolusjon. I 2011 blir det prøveordninger med stemmerett for 16-åringer og elektronisk valg.

Liberaleren har i mange år vært for elektronisk stemmegivning, selv om også vi ser betenkeligheter med ordningen. Hemmelig valg er et prinsipp som regjeringen må videreføre, selv om velgerne avgir stemmer via internett.

Tags:

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
12 years ago

Heisann, Dette skal jeg prøve når den tid kommer! (Jeg bor i Ålesund, en av de utvalgte kommunene.) Det er imidlertid interessant å merke seg at Kommunal- og Regionaldepartementet selv uttaler at man ikke har noen garanti for at vedkommende som stemmer foran PC-skjermen gjør det av egen fri vilje og uten å være under oppsyn av andre. ‘Løsningen’ er å la alle som har stemt elektronisk få anledning til også å avlegge papirstemme på et senere tidspunkt. Tanken er selvsagt at man etter å ha blitt presset til å stemme på parti A hjemmefra kan rusle ut for å… Read more »

Anonym
Anonym
12 years ago

Bare vi slipper elektroniske penger er jeg fornøyd, for da kan vi raskere få en totalitær politistat.

I Sveits stemmer de visst på nettet et par ganger i måneden.

Simon Furnes
12 years ago

Er ganske skeptisk til ordningen, og mulighetene det ligger for hackere og en mindre privat stemmegiving.

Men man er som oftast skeptisk til noe når en ikkje vet kva det er. Et par lure fra Odd Erling der.

Ser ikkje koffor vi skal ha elektronisk stemmegivning når gode gamle metoden fungerer topp!

Sindre
Sindre
12 years ago

Elektronsik stemming burde være en selvfølge idag. Hvorfor skulle det være mer sensitivt enn f.eks selvangivelsen, helse og annen info er nettbasert ??

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
12 years ago

Sindre: Den viktigste forskjellen er at man har vidt forskjellige problemer; a) Når du leverer selvangivelsen er det viktig for myndighetene å verifisere at opplysningene du evt. oppgir er dine egne og at de senere kan knyttes til din person. b) Når du stemmer, er det viktig for deg (Vel, burde være, iallefall) at ingen senere kan knytte din stemme til nettopp deg. I tillegg har man utfordringen med at det ikke er godt å vite om du avlegger stemmen frivillig – eller, for den saks skyld om det _er_ du som avlegger stemmen i det hele tatt. Hva om… Read more »

Fra arkivet