Ukategorisert

Flere hjemmefester!

Det blir konsumert mindre alkohol hos aktører som har skjenkebevilling. Flere drikker hjemme, ifølge BT.no.

Verre vil det bli, ettersom politikerne strammer inn skjenkepolitikken. Mer alkohol på private fester betyr mer fyll og flere ulemper for et politisk system som prøver å begrense borgernes muligheter til å innta alkohol.

Konsumet av øl på barer og restauranter gikk ned med 7 prosent i fjor, ifølge tall BT.no har innhentet. Salget av brennevin hos aktørene i utelivsbransjen, ble redusert med 5,6 prosent og vinsalget gikk ned 11,4 prosent. Det ga økt salg for Vinmonopolet og dermed et større totalforbruk av alkoholholdige drikkevarer.

Med dagens erfaringer er det helt uforståelig at politiet ønsker skjenkestopp klokken 01:00. Det er like meningsløst at regjeringen ønsker stopp klokken 02:00.

En bitteliten del av alkoholholdige drikkevarer blir konsumert hos aktører med skjenkebevilling. De som ønsker mindre fyll og færre problem tilknyttet alkohol, bør jobbe for å øke omsetningen hos utelivsbransjen. Det blir ikke en økning i bransjen gjennom å redusere skjenketidene.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk!

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Hvem gidder å gå på byen lenger egentlig, når man bare blir kastet ut selv om man ikke er full, det er rådyrt og masete, og ikke får lov å bruke narkotika i fred? Nei, bli hjemme og bruk hva man vil med hvem man vil, når man vil, sier jeg!

Fra arkivet