Ukategorisert

Krigen mot tobakk fortsetter

Regjeringen ønsker at Norge skal være ledende i det internasjonale tobakksarbeidet. Det er dårlige nyheter for personer som benytter seg av tobakksproduktene, samt næringslivet som selger sigaretter og snus.

Det er WHO som har hjulpet regjeringen. Helseorganisasjonen har vurdert det myndighetene har gjort på dette området de siste årene. Merkelig nok får Norge kritikk, for å være et liberalt land. WHO ønsker flere tiltak som gir redusert frihet og dårligere kår for eiendomsrettighetene.

— Jeg vil gjerne takke våre kollegaer i WHO for at de den siste uken har hjulpet oss ved å se på tobakksarbeidet i Norge med et kritisk blikk. Jeg lover at vi skal øke vår innsats for å stoppe denne epidemien. Vi kan ikke hvile på våre laurbær i denne saken. Til det er for mye ugjort. Vi må gjøre mye mer for å forhindre nye generasjoner av røykere, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen i Helse- og omsorgsdepartementet, ifølge Regjeringen.no.

Kostnader
Kampen mot tobakk er viktig for politikerne, fordi de mener forbruket av tobakkvarer belaster skattefinansierte budsjett i stor grad. I 2008 kom det en studie fra Nederland som viser at formynderne tar feil. De som lever såkalt usunt subsidierer de sunne.

Mest lest

Arrangementer