Ukategorisert

Vil redusere det kommunale selvstyret

Fagforbundet ønsker tydeligvis ikke fornuftig bruk av skattefinansierte penger.

Fagforbundet krever, ifølge Dagbladet, at regjeringen forbyr kommunene å konkurranseutsette tjenester.

Kravet er galskap satt i system. Uten muligheter til å konkurranseutsette tjenester, vil det bli mye vanskeligere for kommunepolitikerne å effektivisere driften. Hvis driften i mange kommuner ikke blir effektivisert, vil det bli manko på penger til de såkalte kjerneoppgavene. Staten kan ikke hele tiden pøse skattefinansierte penger inn i kommunesektoren.

Kraver fra Fagforbundet passer Høyre og Fremskrittspartiet perfekt. Det er tross alt kommunevalg i september 2011.

Fagforbundet er på kollisjonskurs med kommunene. Mange kommunepolitikere og rådmann ser fordelene med å konkurranseutsette tjenester, ifølge en undersøkelse som ble offentliggjort i sommer.

Fagforbundet er forresten godt representert i Arbeiderpartiet. Leder Jan Davidsen sitter i partiets sentralstyre. Skremmende!

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Roberth
Roberth
11 years ago

«Fagforbundet er forresten godt representert i Arbeiderpartiet. Leder Jan Davidsen sitter i partiets sentralstyre. Skremmende!»

I tillegg er jo Fagforbundet en del av LO.

Kari-Sofie Jenssen
Kari-Sofie Jenssen
11 years ago

Hei,

Fram til nå har vi ikke sett en eneste vellykket privatisering av kommunenes kjerneoppgaver. Det er ingen som kan vise til konkrete resultater, verken når det gjelder å spare penger eller å øke kvaliteten.
På den annen side er det MANGE eksempler på at konkurranseutsatte eller privatiserte tjenester må rekommunaliseres på grunn av manglende kvalitet eller at det etter den første «dumpingen» av prisen for å få overta, er blitt MYE dyrere.

Fra arkivet