Ukategorisert

Mobbing i kommunestyret

Den kommunestyrerepresentanten som klarer å sitte helt rolig når det kommer løgn fra en politisk motstander fra talerstolen, er umenneskelig eller veldig uengasjert.

Det har vært debatt om å mobbe politikerkollegaer i kommunestyret i Åmli, ifølge NRK.no. Et interessant oppslag fordi det helt sikkert gjelder mange andre kommuner i Norge.

Ordfører Tellef Olstad mener det er en mobbekultur i kommunestyret. Det er umulig å si om påstanden er korrekt. Det er ikke lett å definere hva som er å mobbe i en folkevalgt forsamling.

Det må være lov for politikere å reagere når det kommer urimelige påstander fra politiske motstandere. Den beste reaksjonen er replikk eller å tegne seg på talerlisten, men det er forsåtelig dersom løgn gir hånelige smil og hoderisting.

De som bruker talerstolen bør være godt forberedt, konkret og kort. Gode forberedelser og kunnskap gir som regel gode debatter. Det er ikke alle kommunestyrerepresentantene som forbereder seg like godt. De som er utforberedt, bør holde seg unna talerstolen.

Mest lest

Arrangementer